Slotaflevering Kinderen in oorlog zondag 31 mei te zien op SBS 6

Slotaflevering Kinderen in oorlog zondag 31 mei te zien op SBS 6
Het leven gaat verder na de oorlog

Kijktip :

Op zondag 31 mei is de laatste aflevering van de indrukwekkende documentaireserie Kinderen in oorlog te zien op SBS 6. In de slotaflevering vertellen de BN'ers hoe het leven na de Tweede Wereldoorlog verder ging, en hoe ze zelf hun ervaringen van tijdens en vlak na de oorlog hebben verwerkt.

Broer overleden
Nederland mag in mei 1945 dan wel bevrijd zijn, het leed is nog lang niet geleden. Een lange en pijnlijke periode breekt aan, waarin de gevolgen van de oorlog nog duidelijk voelbaar zijn. Zo verloor presentator Philip Freriks tijdens de bevrijding van Groningen nog zijn broer door een verdwaalde kogel. Voormalig minister en burgemeester van Amsterdam Ed van Thijn kreeg na de oorlog zelfs te maken met elektroshocktherapie, die moest helpen bij het verwerken van trauma's.

Sobibor
Acteur, regisseur én schilder Jeroen Krabbé heeft gedurende zijn carrière schilderijen gemaakt van de moord op zijn grootvader Abraham Reiss, die omkwam in het concentratiekamp Sobibor. Adriaan van Dis kiest voor een andere manier van expressie: hij gaat de oorlog van zich af schrijven. Hij bezoekt de Doden-Spoorweg in Sumatra, Indonesië, waar zijn vader als dwangarbeider werkte. Voor journaliste Hanneke Groenteman betekent de hereniging met haar ouders het begin van haar eenzaamheid.

De slotaflevering van Kinderen in oorlog is op zondag 31 mei om 21.30 uur te zien op SBS 6. Je kunt alle afleveringen van Kinderen in oorlog terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Slotaflevering Kinderen in oorlog zondag 31 mei te zien op SBS 6 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV