Corona-special Voor wie steek jij een kaarsje op? maandag te zien op NPO 2

Corona-special Voor wie steek jij een kaarsje op? maandag te zien op NPO 2
Anita Witzier brengt eerbetoon aan doden

Kijktip :

Normaal gesproken is de jaarlijkse uitzending Voor wie steek jij een kaarsje op? alleen te zien rond de christelijke feestdag Allerheiligen, in het najaar, waarbij de doden worden herdacht. Vanwege de coronapandemie is er op maandag 1 juni een extra uitzending te zien.

Eerbetoon
In deze speciale uitzending brengt Anita Witzier een eerbetoon aan mensen die zijn overleden tijdens de coronacrisis. Ook de Nederlanders die in deze tijd extra hard moeten werken of teleurstellingen te verwerken hebben worden in het zonnetje gezet. Door middel van portretten en verhalen komen de overledenen weer tot leven, maar worden ook de problemen die andere mensen hebben duidelijk.

Verdriet
Het verdriet van de nabestaanden is tijdens de coronacrisis nóg groter, omdat de doden in stilte en zeer kleine kring begraven moeten worden. Om toch te laten zien dat we aan ze denken, roept Witzier heel Nederland op om op Tweede Pinksterdag een kaarsje te branden voor de overledenen. Je mag echter ook een kaarsje branden voor de zwager die hard aan het werk is in het ziekenhuis, of het nichtje dat geen examen kan doen.

De corona-special van Voor wie steek jij een kaarsje op? is op maandag 1 juni om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de speciale uitzending van Voor wie steek jij een kaarsje op? terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Corona-special Voor wie steek jij een kaarsje op? maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen