Topfilm Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl maandag op Net 5

Topfilm Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl maandag op Net 5
Ook te streamen via Disney+

Kijktip :

Het is inmiddels een legendarisch karakter, maar in 2003 sloeg kapitein Jack Sparrow (vertolkt door Johnny Depp) in als een bom. De film Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl trok dan ook drommen mensen naar de bioscoop. De film is maandag te zien op Net 5 en je kunt Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl streamen via onder meer Disney+.

Het verhaal
Elizabeth, de dochter van de gouverneur van Port Royal, wordt ontvoerd door een groep piraten onder leiding van kapitein Barbossa. De piraten nemen haar mee op hun schip The Black Pearl. Haar bloed moet de oude vloek verbreken die op de piraten rust en waardoor zij voor eeuwig als zombies moeten ronddolen. Will, een jonge smid die hopeloos verliefd is op Elizabeth, wil haar redden. Hij roept de hulp in van de gekke maar geniale piraat Jack Sparrow, de vroegere kapitein van The Black Pearl. Voor Jack staat naast de herovering van zijn schip ook een verborgen schat op het spel.

Begin van de franchise
De Pirates of the Caribbean-films zijn nu niet meer weg te denken uit Hollywood, maar in eerste instantie werd er nogal sceptisch gereageerd toen bekend werd dat de film in productie ging. Het scenario werd namelijk gebaseerd op een populaire attractie in Disneyland, en wie zat er in 2003 nog te wachten op een film over piraten? Miljoenen mensen, zo bleek. De bioscopen stroomden vol en al snel verschenen er diverse vervolgen (van wisselende kwaliteit). Johnny Depp werd beloond met een Oscarnominatie voor zijn briljante vertolking van Jack Sparrow.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op maandag 1 juni om 20.30 uur te zien op Net 5.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Topfilm Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl maandag op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV