Dinsdag 2 juni in Medialogica: problemen op het Cornelius Haga Lyceum

Dinsdag 2 juni in Medialogica: problemen op het Cornelius Haga Lyceum
Hoe wordt de school neergezet door de media?

Kijktip :

2019 was een bijzonder turbulent jaar voor het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. De strijd tegen de islamitische middelbare school wordt een strijd tegen de beeldvorming, maar hoe voltrok die zich? Medialogica blikt in de uitzending van 2 juni terug op de mediastorm rond de school.

Terrorisme
Vanuit het niets kent heel Nederland in maart 2019 het Cornelius Haga Lyceum. Het is het gevolg van een alarmerende brief van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid aan burgemeester Femke Halsema. Op de middelbare school zouden 'richtinggevende personen' onder invloed staan van 'salafistische aanjagers'. Er zou zelfs contact zijn met een terroristische organisatie.

Haatschool
Binnen de korste keren staat het Lyceum bekend als een 'haatschool' die zo snel mogelijk zijn deuren moet sluiten. Althans, dat is in eerste instantie de teneur in de media en de politiek. Medialogica besluit het iets genuanceerder aan te pakken. Welke spelers bepalen het beeld rondom de school? Hoe onderscheiden journalisten hier feit van fictie? En zijn er wel aanjagers actief of wordt de school vooral opgejaagd?

Medialogica is elke dinsdag rond 22.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Medialogica terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag 2 juni in Medialogica: problemen op het Cornelius Haga Lyceum of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV