Vrijdag in Op1: Jort Kelder over Pim Fortuyn Prijs, Orgel Joke wint award en meer

Vrijdag in Op1: Jort Kelder over Pim Fortuyn Prijs, Orgel Joke wint award en meer
De gasten van vrijdag 29 mei

Kijktip :

Het extra lange Pinksterweekend staat voor de deur, maar talkshow Op1 blijft ook op deze zonnige dagen gewoon doorgaan met nieuwe uitzendingen. Op vrijdag 29 mei zijn onder anderen Jort Kelder en de inmiddels beroemde Orgel Joke te gast.

Tekst gaat door onder video's.

De gasten in Op1 - vrijdag 29 mei

  • PVV-kamerlid Edgar Mulder stapte vandaag per direct uit de commissie die onderzoek doet naar foute geldstromen van moskeeën: De ‘Parlementaire Ondervragingscommissie ongewenste beïnvloeding uit onvrije landen’. Het rapport dat eind juni gepresenteerd wordt, is volgens Mulder ‘zo slecht’ dat hij er geen verantwoordelijkheid voor wil dragen. Bij Op1 is hij vanavond te gast.
  • Tieners keren zich af van de sigaretten, maar ook oudere rokers willen nu meer dan ooit van het roken af. Ze zijn bang dat ze extra zwaar ziek worden als ze besmet raken met het coronavirus. Gaan we door deze crisis gezonder leven? En waarom is het belangrijk dat we onze coronakilo’s kwijt gaan raken? Daarover praten we met staatssecretaris van Volksgezondheid, Paul Blokhuis en met Frans Duijts, die een maagverkleining onderging.
  • Opiniemaker Jort Kelder riep dat de lockdown angstzaaierij was. Hij kreeg er veel kritiek op, maar krijgt er nu wel de Pim Fortuyn Prijs voor. Bij Op1 is hij te gast.
  • Verslaggever VS voor Nieuwsuur Eelco Bosch van Rosenthal.
  • The Best Social Awards zijn uitgereikt aan de meest populaire mensen op social media, zoals Instagram en Tiktok. Je zou misschien verwachten dat jonge hippe influencers er met de prijzen vandoor gaan, maar dat is niet helemaal waar. Want ‘Orgel Joke’ wint in de categorie beste thuisbijfcontent. En Opa Gerrit met zijn kleinzoon Glenn winnen in de categorie beste TikTokker.

Presentatie
Op1 wordt op vrijdag 29 mei gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg.

Op1 is elke dag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Jort Kelder over Pim Fortuyn Prijs, Orgel Joke wint award en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV