Vanavond op tv: Finale LEGO Masters, Achter De Deuren Van Koninklijk Paleis Amsterdam en meer

Vanavond op tv: Finale LEGO Masters, Achter De Deuren Van Koninklijk Paleis Amsterdam en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 30 mei

Kijktip :

Vanavond kun je de ontknoping zien van het populaire programma LEGO Masters, ook komt de avonturistische film The Revenant op televisie. Je kunt verder een uniek kijkje achter de schermen krijgen van het Paleis Op De Dam, dat nu in verband met de coronacrisis gesloten is voor publiek. En er zijn meer mooie televisieprogramma’s die zeker de moeite waard zijn. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 30 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Reportage: Achter de deuren van Koninklijk Paleis Amsterdam

NPO 1
19:05 uur

Omroep MAX-baas Jan Slagter krijgt een bijzondere rondleiding door het Koninklijk Paleis Amsterdam. Nu het gebouw voor publiek gesloten is vanwege het coronavirus, neemt de conservator hem mee voor een uniek bezoek. Het paleis staat midden in de hoofdstad, op de Dam, en is het officiële ontvangstpaleis van koning Willem-Alexander. Een levendig gebouw met imposante zalen en salons. Het Koninklijk Paleis Amsterdam is een uniek gebouw dat een grote rol heeft gespeeld in onze vaderlandse historie en waar nog steeds geschiedenis wordt geschreven. Het is de plek waar wereldleiders worden ontvangen, waar troonswisselingen plaatsvinden en koninklijke huwelijken worden gevierd. Samen met conservator Alice Taatgen, neemt Jan Slagter u mee langs indrukwekkende beeldhouwwerken, schilderijen van grootmeesters als Govert Flinck en Ferdinand Bol en het bijzondere meubilair van Lodewijk Napoleon. Ondersteund door prachtige muziek kan iedereen, vanaf de bank, toch genieten van het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de 17e eeuw en in de voetsporen treden van koninklijke gasten.


Docu-avond: The Real Top Gun

RTL Z
19:29 uur

Vanavond zendt RTL Z tussen 19:30 en 22:30 uur de driedelige documentairereeks The Real Top Gun uit, waarin gevechtspiloten worden gevolgd tijdens de selectieprocedure om piloot te worden van de F-35 Lightning II.

Bekijk hier op welk kanaal RTL Z te zien is.

Straaljager
De gloednieuwe straaljager is voortgekomen uit het Amerikaanse Joint Strike Fighter-programma. De docu volgt de deelnemende mannen en vrouwen van de Royal Air Force-academie. Van de F-35 vliegbasis in South Carolina tot in de cockpit van de geavanceerde F-35 zijn de camera's erbij. Te zien is hoe zij alles op alles zetten om hun droom te verwezenlijken.


Avontuurlijk drama: The Revenant

Veronica
20:00 uur

In de film The Revenant is het 1823. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt de legendarische avonturier Hugh Glass en zijn manschappen aangevallen door indianen en moet hij bij een hinderlaag vrezen voor zijn leven. Hij ontkomt tenauwernood en slaat op de vlucht. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.


Finale: Lego Masters

RTL 4
20:00 uur

Vanavond is de finale van LEGO Masters, waarin de drie overgebleven duo's hun ultieme bouwwerk mogen maken. Na zeven afleveringen zijn de Belgische vrienden Björn & Corneel, de Nederlandse ex-geliefden Lola & Jan en de Nederlandse Martijn & Jos nog over. De finalisten krijgen 28 uur om hun 'masterbuild' te bouwen. Ze gaan voortvarend aan de slag, maar dan slaat de vermoeidheid toe. Kunnen de zes bouwers nog helder nadenken? De spanning is om te snijden. Desondanks worden er drie oogverblindende bouwwerken gecreëerd. De winnaars krijgen een trofee van LEGO en 25 duizend euro prijzengeld.


Slot: De Grote Generatieshow

NPO 1
20:25 uur

Na een paar weken onderbreking vanwege speciale (evenementen)uitzendingen is vanavond de vierde en laatste aflevering van De Grote Generatieshow, waarin drie generaties het tegen elkaar opnemen onder leiding van bekende teamcaptains. Het draait deze week om eten en drinken. De éne generatie dronk bijvoorbeeld al bier op z'n twaalfde verjaardag, de andere lurkt eerder een ballon vol lachgas leeg dan dat ze drank mogen kopen in de supermarkt.

De BN'er-teamcaptains:

  • Generatie tot 30 jaar: Sahil Amar Aïssa
  • 30- tot 60-jarigen: Richard Groenendijk
  • 60-plussers: Gerard Cox

Er zijn genoeg verschillen, maar hoe diep is die generatiekloof nou echt? Sophie Hilbrand neemt de kijker mee terug in de tijd, maar ook het heden en de toekomst komen aan bod in deze spelshow waarin de generaties onder de loep genomen worden.


Docu: Suzi Q

NPO 2
22:25 uur

Geen vrouw is zo baanbrekend geweest in de popmuziek als Suzi Quatro. Ze was de eerste vrouwelijke bassist in een hardrockband, groeide uit tot een rolmodel voor vrouwen en verkocht 55 miljoen platen wereldwijd. Deze documentaire gaat over het stormachtige leven van de 69-jarige zangeres, die vorig jaar een nieuw album uitbracht. De Canadese artieste begint in een familieband en wordt begin jaren zeventig door een talentenjager in Engeland opgemerkt. Haar vader houdt de aanbiedingen voor een solocarrière bij haar weg. Als ze dit hoort, vertrekt ze woedend naar Europa en valt het gezin verbitterd uit elkaar. Ze betaalt voor de breuk met haar zussen en vader met een periode van eenzaamheid. Dit verdriet wordt al snel gecompenseerd door overweldigende successen in Europa. Ze verschijnt altijd in een leren jumpsuit en weet tot op de dag van vandaag een groot publiek aan zich te binden. Ze drijft niet op drank en seks, maar op energie en talent. De documentaire zit vol verbazingwekkende details over het stormachtige leven van de zangeres, songwriter, bandleider, actrice, dichter en presentatrice. Zo duikt ze plotseling op in de komische televisieserie Happy Days, waar ze een tijd lang vaste gast is. Er is de bijna vanzelfsprekende vergetelheid en dan plotseling weer de comeback en een plek in de Hall of Fame.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Finale LEGO Masters, Achter De Deuren Van Koninklijk Paleis Amsterdam en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV