Zaterdag in Op1: wetenschapsjournalist Anna Gimbrère vertelt alles over SpaceX

Zaterdag in Op1: wetenschapsjournalist Anna Gimbrère vertelt alles over SpaceX
Dit zijn de gasten van zaterdag 30 mei

Kijktip :

Op zaterdag 30 mei is het de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. om de extra zaterdag-editie van Op1 te presenteren. Dit duo presenteert ook elke woensdagavond de talkshow. Bekijk hieronder welke gasten op 30 mei aanschuiven.

  • Vanavond doet NASA een nieuwe poging om de eerste commerciële bemande ruimtevlucht, de Crew Dragon van SpaceX, te lanceren naar ruimtestation ISS. Bij Op1 is wetenschapsjournalist Anna Gimbrère te gast om te vertellen over de Crew Dragon en de moeilijkheden waar NASA mee te maken heeft gekregen rondom het ruimteschip.

  • Luchtvaartdeskundige Benno Baksteen is het zat dat de luchtvaart elke keer de schuld krijgt van de klimaatverandering. Vanavond bij Op1 gaat hij in gesprek met GroenLinks-kamerlid Suzanne Kröger. Zij wil de huidige coronacrisis juist aangrijpen om het aantal vluchten terug te dringen.

  • Presentatrice Anita Witzier brengt met haar programma 'Voor wie steek jij een kaarsje op?' een eerbetoon aan de mensen die overleden zijn aan het coronavirus. Vanavond vertelt ze erover bij Op1.

  • De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra reageert vanavond bij Op1 op de grote onrust in zijn land naar aanleiding van de dood van George Floyd. Hij kwam om het leven door ernstig politiegeweld. Veel Amerikanen protesteren al dagen. Ze eisen gerechtigheid voor Floyd en een einde aan het politiegeweld tegen zwarte Amerikanen.

  • Wat als het noodlot ineens toeslaat door een verkeersongeval, een ongelukkige val van de trap of een hersenbloeding? Dat liet de prijswinnende tv-serie 'Stuk' zien. De serie krijgt nu een vervolg op de radio. Waar we eerst meekeken in het revalidatiecentrum, horen we nu hoe het met de hoofdpersonen gaat als ze weer terug naar huis keren. Vanavond bij Op1 schuiven twee van hen aan: Daan Buringa en Basir Meijer zu Schlochtern.

  • Het leven zit vol onverwachtse gebeurtenissen, maar soms is de realiteit nog gekker dan een absurdist als Ronald Snijders zou kunnen bedenken. Vanavond bij Op1 bekijkt hij het coronanieuws van de afgelopen weken door zijn absurdistische bril.

Op1 is elke dag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke dag de beste fragmenten en de hele aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag in Op1: wetenschapsjournalist Anna Gimbrère vertelt alles over SpaceX of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier