Prachtige docuserie Kleine mensen, grote dromen begint woensdag op NPO 3

Prachtige docuserie Kleine mensen, grote dromen begint woensdag op NPO 3
Britten met dwerggroei hopen droom waar te maken

Kijktip :

Vanaf woensdag 3 juni zendt NPO 3 de Britse documentaireserie Kleine mensen, grote dromen uit. Hierin richt de camera zich op enkele Britten met dwerggroei, die desondanks hopen hun droom waar te maken. Ze stuiten echter op diverse obstakels als gevolg van hun geringe lengte.

Afgewezen
De voice-over van deze documentaire wordt verzorgd door presentatrice Lucille Werner. Zij vertelt het verhaal van de achttienjarige Louis Makepeace. Hij is maar 1 meter 17 lang, en zag zijn droom om kok te worden de grond in worden geboord toen een cateringopleiding hem zou hebben afgewezen vanwege zijn lengte. Later kreeg hij alsnog een aanbod om mee te draaien in de meedogenloze wereld van de haute cuisine. Hij mag zelfs werkervaring opdoen in een Michelin-restaurant.

Modeontwerper
Ook Mary Russell (1 meter 24) heeft een grote droom. Omdat ze als geen ander weet tegen welke problemen kleine vrouwen aanlopen bij het kopen van kleding, wil ze de eerste Britse modeontwerper worden die kleding ontwerpt voor mensen met dwerggroei. En Jamie John (1 meter 42) is bij een select publiek bekend als Miss DQ, the Diamond Diva - één van de weinige dragqueens ter wereld met dwerggroei. Hij probeert door te breken op het legendarische Fringe Festival in Edinburgh.

De documentaireserie Kleine mensen, grote dromen is vanaf woensdag 3 juni drie woensdagen rond 21.45 uur te zien op NPO 3. Je kunt vanaf dan alle afleveringen van Kleine mensen, grote dromen terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtige docuserie Kleine mensen, grote dromen begint woensdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV