Nieuw seizoen Opstandelingen begint donderdag 4 juni op NPO 2

Nieuw seizoen Opstandelingen begint donderdag 4 juni op NPO 2
Strijd tegen machtsmisbruik en vriendjespolitiek

Kijktip :

Vanaf donderdag 4 juni is het nieuwe seizoen van het programma Opstandelingen te zien op NPO 2. Hierin duikt presentatrice Sophie Hilbrand in de wereld van machtsmisbruik en vriendjespolitiek in Nederland. Ze spreekt met mensen die in opstand komen tegen de lokale politiek.

Verantwoording afleggen
Hilbrand hoopt met Opstandelingen de vinger op de zere plekken van de lokale democratie te leggen. In veel gemeentes zijn er mensen die in opstand komen tegen het gemeentebestuur, omdat ze zich benadeeld voelen. Met beide partijen zoekt Hilbrand uit hoe het zover heeft kunnen komen, maar de wethouders hebben niet zo veel zin om verantwoording af te leggen in het programma...

Onjuiste beslissingen
In de eerste aflevering bezoekt Hilbrand Almelo, waar burgers en ondernemers tot wanhoop worden gedreven door de - in hun ogen - onjuiste beslissingen van het lokale bestuur. Een groep gedupeerde burgers heeft zich verenigd in de Partij Vrij Almelo. Zij proberen via een politieke weg een opstand te ontketenen onder ontevreden inwoners van de gemeente Almelo.

Het nieuwe seizoen van Opstandelingen is vanaf donderdag 4 juni wekelijks om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Opstandelingen terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen Opstandelingen begint donderdag 4 juni op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV