Docuserie The Clinton Affair vanaf donderdag 4 juni weer te zien op NPO 2

Docuserie The Clinton Affair vanaf donderdag 4 juni weer te zien op NPO 2
Herhaling van spraakmakende docuserie

Kijktip :

Vanaf donderdag 4 juni is de spraakmakende documentaireserie The Clinton Affair opnieuw te zien op NPO 2. De docu vertelt hoe de afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Bill Clinton in zijn werk ging. Het is een verhaal over seks, macht, leugens en ideologische oorlogsvoering.

Orale bevrediging
In 1998 was het een grof schandaal in de Verenigde Staten: het nieuws dat president Bill Clinton zich oraal had laten bevredigen door de 22-jarige stagiaire Monica Lewinsky, om er vervolgens glashard over te liegen - of ja, dat is een kwestie van interpretatie. Het klinkt misschien vreemd in de tijd van Donald "Grab 'em by the pussy" Trump, maar ruim twintig jaar geleden was het groot nieuws.

Afzettingsprocedure
Het was bovendien het grootste politieke schandaal dat de Verenigde Staten in een generatie had gezien en uiteindelijk leidde het tot een afzettingsprocedure - voor het eerst sinds 1974, toen het Watergate-schandaal rond Richard Nixon speelde. Clinton werd uiteindelijk niet afgezet, maar de affaire zorgde er wel voor dat het politieke systeem diepgaand werd beïnvloed. De kloof tussen Democraten en Republikeinen is alleen maar groter geworden.

De documentaireserie The Clinton Affair is vanaf donderdag 4 juni wekelijks rond 23.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van The Clinton Affair terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Docuserie The Clinton Affair vanaf donderdag 4 juni weer te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV