Fenomenale thriller Se7en vrijdag 5 juni te zien op Veronica

Fenomenale thriller Se7en vrijdag 5 juni te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

In 1995 brak topregisseur David Fincher (Fight Club, The Social Network, Gone Girl) door met de briljante, duistere en lugubere thriller Se7en. Alle elementen zijn perfect, maar het script en de acteurs stijgen boven alles uit. De film is vrijdag te zien op Veronica en je kunt Se7en streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
De New Yorkse politiedetective Somerset moet nog zeven dagen werken alvorens hij met pensioen gaat. Hij heeft dus nog precies zeven dagen om zijn enthousiaste, maar onervaren opvolger David Mills op te leiden. Samen ontdekken ze het spoor van een seriemoordenaar. Bij elke nieuwe moord laat die een souvenir achter. Hij kiest zijn slachtoffers willekeurig en elke moord heeft te maken met de zeven hoofdzonden: vraatzucht, hebzucht, lust, trots, jaloezie, luiheid en woede. Somerset en Mills storten zich vol overgave op de lugubere zaak.

Acteervuurwerk
Al bij de begintitels van Se7en is duidelijk dat deze film zowel gruwelijk als meesterlijk wordt. Het briljante en zeer originele script van Andrew Kevin Walker wordt door regisseur Fincher tot in de puntjes beheerst. Bovendien stuwt hij zijn vier hoofdrolspelers tot ongekende hoogten. Dat zijn dan ook niet de minsten: met Brad Pitt, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow en Kevin Spacey heb je vier (latere) Oscarwinnaars op een rij. En Spacey mag de afgelopen jaren dan uit de gratie zijn geraakt, in Se7en laat hij zoals zo vaak zien een briljant acteur te zijn.

Se7en (1995) wordt beoordeeld met een 8,6 op IMDb en is op vrijdag 5 juni om 20.30 uur te zien op Veronica.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fenomenale thriller Se7en vrijdag 5 juni te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV