Prachtige documentaireserie Islands of America begint zaterdag op NPO 1

Prachtige documentaireserie Islands of America begint zaterdag op NPO 1
Martin Clunes maakt enorme reis langs Amerika

Kijktip :

Vanaf zaterdag 6 juni is de nieuwe documentaireserie Islands of America te zien op NPO 1, waarin de Britse acteur/presentator Martin Clunes de eilanden van Amerika verkent. Het is een enorme trip, want Clunes zal zo'n 16.000 kilometer afleggen. Onderweg komt hij veel natuurschoon tegen.

Van Hawaï tot Alaska
In de vier afleveringen reist Clunes langs de eilanden die bij de Verenigde Staten horen. Hij bezoekt de vuureilanden van Hawaï, een actief vulkanisch gebied, en de besneeuwde en bevroren eilanden van Alaska. Aan de andere kant van de VS, op de eilanden van New England, bevinden zich de presidentiële recreatieterreinen. Ze zijn allemaal onderdeel van de ruim 18.000 eilanden met een officiële naam die Amerika telt.

Eerste aflevering
Dat al die eilanden een uniek karakter hebben, blijkt wel uit de eerste aflevering. Daarin bezichtigt Clunes de twee uitersten van de Amerikaanse natuur: het weelderige, tropische Hawaï en de met besneeuwde gletsjers bedekte eilanden voor de kust van Alaska. Het brengt hem van volgepakte stranden en imposante vulkanen naar winterse omstandigheden in één van de dunst bevolkte gebieden van Amerika.

De documentaireserie Islands of America is vanaf zaterdag 6 juni wekelijks rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt vanaf dan elke aflevering van Islands of America terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige documentaireserie Islands of America begint zaterdag op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV