Ontroerende tranentrekker Pay It Forward zaterdag te zien op België Eén

Ontroerende tranentrekker Pay It Forward zaterdag te zien op België Eén
Met hoofdrol van Kevin Spacey

Kijktip :

In een ver verleden, aan het begin van deze eeuw, stond acteur Kevin Spacey bovenaan de Hollywood-piramide. De ontroerende tranentrekker Pay It Forward werd in 2000 echter neergesabeld door de critici. Het publiek was echter meer te spreken over deze mooie film, die zaterdag 6 juni te zien is op België Eén.

Het verhaal
Als de jonge Trevor (gespeeld door Haley Joel Osment, bekend van The Sixth Sense) voor een bijzondere schoolopdracht een plan moet bedenken om de wereld te verbeteren, bedenkt hij dat iedereen iets goeds moet doen voor drie mensen in zijn of haar omgeving. Die mensen moeten op hun beurt weer iets goeds doen voor drie anderen. Op het eerste gezicht lijkt het idee te mislukken, maar na een tijdje vindt er een geweldige verandering plaats in de omgeving van Trevor.

Sentimentele feelgood
Zoals gezegd waren de critici niet enthousiast over Pay It Forward, dat werd weggezet als sentimentele feelgood. Dat gaat er bij het bioscooppubliek echter vaak in als zoete koek. De film was wel een radicale verandering voor Spacey, die vlak voor de release een Oscar had gewonnen voor zijn rol in American Beauty. Van grimmige films als Se7en, The Usual Suspects en L.A. Confidential verschoof hij nu naar een heel ander genre. Het gaat hem echter prima af; hij laat maar weer eens zien wat een veelzijdig acteur hij is (of was?).

Pay It Forward (2000) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op zaterdag 6 juni om 21.20 uur te zien op België Eén. Lees hier op welk kanaal België Eén bij jouw tv-aanbieder te vinden is.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV