Fascinerende docu Whale Wars: Captain Watson's Story zondag te zien op Discovery

Fascinerende docu Whale Wars: Captain Watson's Story zondag te zien op Discovery
Kapitein Paul Watson vertelt zijn verhaal

Kijktip :

Al jarenlang is kapitein Paul Watson hét gezicht van de strijd tegen de walvisjacht. Hij staat bekend als controversieel en strijdbaar, en wordt vooral door de Japanse walvisvaarders gevreesd én verguisd. Voor één keer vertelt hij zijn verhaal in de fascinerende documentaire Whale Wars: Captain Watson's Story.

Kernproeven
Het strijdbare karakter van Watson gaat al jaren terug. Hij vertelt waarom hij het als een morele verplichting ziet om de oceaan te beschermen tegen de mens en Watson maakt duidelijk waarom dat niet alleen op een vreedzame manier kan. Zelf streed hij eind jaren zestig al tegen de kernproeven bij Amchitka Island. De groep waar hij onderdeel van was, ging later over in Greenpeace. Deze beweging had volgens Watson echter te weinig impact.

Sea Shepherd
Hij wilde écht strijden tegen walvisvaarders in plaats van spandoeken ophangen en foto's maken. Daarom richtte Watson Sea Shepherd op, de organisatie die uitgroeide tot een internationale beweging. Regelmatig kwamen ze in aanvaring met justitie, maar volgens Watson hoort controverse nu eenmaal bij zijn werk. "Als je een effectieve milieubeschermer wil zijn, dan moet je dingen zeggen die mensen niet willen horen, dingen doen die mensen niet gedaan willen zien en mensen boos maken."

De documentaire Whale Wars: Captain Watson's Story is op zondag 7 juni om 20.30 uur te zien op Discovery. Lees hier op welk kanaal Discovery bij jouw tv-aanbieder te vinden is.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fascinerende docu Whale Wars: Captain Watson's Story zondag te zien op Discovery of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV