Vanavond op tv: Islands of America en Het echte leven in de dierentuin

Vanavond op tv: Islands of America en Het echte leven in de dierentuin
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 6 juni

Kijktip :

In Islands of America gaat Martin Clunes op reis door Amerika, naar een groot aantal eilanden voor de kustlijn. De eerste aflevering van de vierdelige docuserie start vanavond op NPO 1. Ook is Het echte leven in de dierentuin terug op tv. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 6 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Start: Islands of America

NPO 1
19:05 uur

In 'Islands of America' reist acteur en tv-presentator Martin Clunes 16 duizend kilometer door Amerika, naar een groot aantal eilanden voor de kustlijn. In vier afleveringen reist Martin Clunes van de vuureilanden van Hawaï naar de sneeuw- en ijseilanden van Alaska en naar de presidentiële recreatieterreinen voor de kust van New England. In deze eerste aflevering bezoekt Martin het weelderige, tropische Hawaï en de besneeuwde gletsjers op de eilanden voor de kust van Alaska. Van volgepakte stranden en vulkanen naar een van de dunst bevolkte gebieden van Amerika in de kou.


Start herhalingen: Oh, Wat Een Jaar!

RTL 4
20:00 uur

Voordat een nieuw seizoen met Chantal Janzen als presentatrice wordt opgenomen, herhaalt RTL 4 het tweede seizoen van Oh, Wat Een Jaar! met Linda de Mol als presentatrice. Samen met teamcaptains Ruben Nicolai en Jeroen van Koningsbrugge gaat Linda elke aflevering terug in de tijd in de nostalgische spelshow die ze zelf bedacht. Volledig in de look & feel van het betreffende jaar gaan de mannen, bijgestaan door wekelijks een andere BN'er, de strijd met elkaar aan om erachter te komen wie de meeste kennis over dit jaar heeft en zo de pot met guldens weet te veroveren. In deze eerste aflevering zijn dat actrice Carly Wijs en presentator Rolf Wouters. Zij gaan terug naar het jaar 1980.


Terug: Het echte leven in de dierentuin

NPO 1
20:25 uur

Vanavond start een nieuw seizoen van het programma 'Het echte leven in de dierentuin', waarin de gebeurtenissen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen, juist ook na sluitingstijd, te zien zijn. Een groot deel van de serie gaat over reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya en hun pasgeboren jong, van paring tot dracht tot geboorte en kraamholtijd. Maar ook de avonturen van onder andere de nieuwe olifantenbul Tusker, de voortplanting van de zeepaardjes en het nieuwe verblijf van de Aldabra reuzenschildpadden komen voorbij.


Andere Tijden: Nacht van de misdaad

NPO 2
22:05 uur

In verband met de Spannende Boeken Weken 2020, de eerste drie weken van juni, zendt Andere Tijden een urenlange marathonuitzending over misdaad en straf uit. In twintig jaar Andere Tijden kwamen geregeld afleveringen over misdaad voorbij. Met drugs, smokkel, ontvoeringen en penoze. Presentator Astrid Sy neemt de meest spraakmakende en onthutsende afleveringen en fragmenten nog eens door. Van losgeslagen jeugd na de oorlog tot de eerste bankovervallen, van de hasj-jacht in de jaren 70 tot de grote georganiseerde misdaad, van de boefjesbajes waar volop geëxperimenteerd werd met nieuwe straffen (en waar André Hazes nog een tijdje zat) tot de ontvoeringen van Caransa en Heineken die de natie schokten.


Komische thriller: Lockdown

NPO 3
22:35 uur

NTR

Komische thriller. Heel Nederland wordt keihard geraakt door de coronacrisis. Zo ook toneelgroep Maastricht. Wanneer alle theaters op last van de regering hun deuren sluiten, dreigt zelfs faillissement. Artisitiek leider Michel heeft grote zorgen. Gelukkig komt goede vriend en compagnon Servé met een oplossing. Wat als ze de Oresteia, het toneelstuk waarmee ze binnenkort in première zouden gaan, via internet spelen? Gewoon uit hun beider huiskamers? Zo kunnen ze toch nog wat publiek trekken en wellicht de hoogste financiële nood dichten in afwachting van hulp van de regering. Michel kan niet anders dan instemmen, maar echt gelukkig met het plan is hij niet.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV