MAX komt opnieuw met bijzondere documentaire: Onze Jongens in de Jungle

MAX komt opnieuw met bijzondere documentaire: Onze Jongens in de Jungle
Unieke 8-mm filmbeelden uit persoonlijke archieven

Nieuws :

De nieuwe MAX-documentaire Onze Jongens in de Jungle vertelt het verhaal van de dienstplichtigen en beroepsmilitairen, die in Suriname hebben gediend. Aan de hand van hun eigen unieke 8-mm filmmateriaal vertellen zij hun verhaal. De documentaire is zondag 21 juni om 19.40 uur te zien op NPO 2.

Maar weinig mensen kennen de verhalen van Nederlandse soldaten die hun dienstplicht in Suriname vervulden. Opmerkelijk, aangezien ontzettend veel mensen een buurman, oom of vader hebben die in Suriname heeft gediend.

Troepenmacht in Suriname
Tussen 1945 en 1975 vertrokken in totaal zo’n 20.000 Nederlandse jongens van vaak net 18 jaar oud naar Suriname, om daar hun diensttijd te vervullen bij de TRIS. Deze Troepenmacht in Suriname stond voor vrede en veiligheid.

8-mm video
De persoonlijke verhalen van deze, inmiddels oudere, dienstplichtigen en beroepsmilitairen zijn nog springlevend en kleuren onze geschiedenis. Door middel van bijzonder, vaak zelf gefilmd, 8-mm filmmateriaal, laat Onze Jongens in de Jungle het Suriname van destijds zien. het Suriname dat bij de dienstplichtigen van weleer warme en soms emotionele herinneringen oproept.

Vaak hielden de jongens dagboeken bij. Deze zijn door bekende stemacteurs zoals Pim Vosmear ingesproken en vormen de rode draad door het verhaal.

Onze Jongens in de Jungle is zondag 21 juni om 19.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt de documentaire Onze Jongens in de Jungle terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op MAX komt opnieuw met bijzondere documentaire: Onze Jongens in de Jungle of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV