Vanavond op tv: The Good, The Bad And The Ugly en Why We Hate

Vanavond op tv: The Good, The Bad And The Ugly en Why We Hate
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 7 juni

Kijktip :

Op RTL7 is vanavond de legendarische westernfilm The Good, The Bad And The Ugly te zien. Ook is de veelgeroemde documentaireserie van Steven Spielberg Why We Hate te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 7 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Westernfilm: The Good, The Bad And The Ugly

RTL 7
20:00 uur

De revolverheld Blondie en de gezochte bandiet Tuco sluiten een deal: Blondie levert Tuco af bij de sheriff en strijkt een hoge premie op. Daarna redt hij Tuco van de strop en delen ze het geld. Dan horen ze van een stervende man dat er een kist vol goud op een kerkhof ligt begraven. Ze gaan daar samen naar op zoek. Onderweg sluit de meedogenloze huurmoordenaar Angel Eyes zich bij hen aan. De spanning tussen de drie mannen loopt steeds hoger op.


Slot: Boer zoekt Vrouw Special

NPO 1
20:20 uur

Vanavond is de laatste Boer zoekt Vrouw Special te zien. Yvon Jaspers zoekt uit hoe het nu gaat met boer Theo uit 2015 en met boer Jan uit 2008, die zijn vrouw bij de Boer zoekt Vrouw Afterparty ontmoette. Theo is nu single en heeft inmiddels zijn (kaas)boerderij verkocht. Zo verschillend als boer Jan en Pauline leken, zo bijzonder is het dat ze al twaalf jaar gelukkig samen zijn. Het stel was in de Boer zoekt Vrouw-uitzending van 2008 niet aan elkaar gekoppeld. De Rotterdamse Pauline logeerde bij varkensboer Gerard, maar werd niet zijn vrouw. Datzelfde seizoen deed ook boer Jan mee, die samen met zijn moeder op de boerderij in Friesland woonde. Hij hoefde geen keus te maken: zijn drie vrouwen verlieten hem uit eigen beweging. Maar op de Boer zoekt Vrouw Afterparty liepen de twee elkaar tegen het lijf en het klikte meteen.


Docu: Whale Wars - Captain Watson's Story

Discovery
20:30 uur

Kapitein Paul Watson is al decennia het gezicht van de strijd tegen de grootschalige walvisjacht. Controversieel, strijdbaar en vooral door de Japanse walvisvaarders gevreesd en verguisd. In de documentaire Whale Wars: Captain Watsons Story vertelt hij zijn verhaal. Zo vertelt hij waarom hij het als zijn morele verplichting ziet om de oceaan te behoeden voor de mens en waarom dat niet alleen vreedzaam kan. Hij wilde echt de strijd aangaan met de walvisvaarders en richtte de Sea Shepherd op, de organisatie die uitgroeide tot een internationale beweging die regelmatig in aanvaring kwam met justitie. Watson zegt in de documentaire dat controverse hoort bij het werk dat hij doet.


Start: De wereld rond met 80-jarigen

SBS 6
21:30 uur

SBS6 zendt vanaf vanavond opnieuw het tweede seizoen van De wereld rond met 80-jarigen (uit 2018) uit. De mannen en vrouwen die meedoen zijn acht hoogbejaarden die nog volop in het leven staan. Met een groep mensen die ze van tevoren niet kennen, krijgen ze de kans om samen een wereldreis te maken. Allemaal hebben ze een droom die zich afspeelt ver buiten de landsgrenzen. Toch zijn de meesten nog nooit in het buitenland geweest. Een paar van hen zijn zelfs niet verder gekomen dan hun eigen dorp. Presentator Dennis van der Geest reist met de ouderen mee en begeleidt hen tijdens de reis. In de eerste aflevering gaan ze naar Jordanië, waar ze de geneeskracht van de Dode Zee aan den lijve ondervinden. Groepsoudste Lou heeft een fetisj voor alles wat met oudheid te maken heeft. Hij gaat op zoek naar Arabische munten met zijn metaaldetector, maar hij wordt verrast met iets veel groters.


Nieuw: Why We Hate

NPO 2
22:05 uur

Vanaf vanavond zendt NPO 2 de veelgeroemde documentaireserie Why We Hate, geproduceerd door Steven Spielberg, uit over welke mechanismen een rol spelen bij het ontstaan van haat en de oplossingen om haat uit te bannen. In zes afleveringen komen de verschillende facetten van haat voorbij. Zijn we allemaal in staat om te haten en wat is ervoor nodig om die haat aan te wakkeren? Hoe werkt het als haat voortkomt uit ideologie? Wat is er nodig om het ergste of het beste in ons naar boven te halen? En wat kunnen we doen om gewelddadige conflicten te voorkomen? Door gesprekken met wetenschappers, archiefbeelden en interviews met daders en slachtoffers proberen de makers Geeta Gandbhir en Sam Pollard antwoorden te vinden.


Docu: The Story Of Plastic

Discovery
22:30 uur

Toen plastic voor het eerst op de markt kwam, leek het ons leven beter en makkelijker te maken. Maar de kwaliteiten van het product – onverwoestbaar – blijken decennia later diens grote valkuil. Rivieren, meren en oceanen liggen vol met plastic dat niet biologisch afbreekbaar is en daardoor grote en langdurige schade toebrengt aan het milieu. De grote vraag is wie de producten maken en waarom? Daarover gaat de documentaire The Story Of Plastic. Het kijkt daarbij naar de hele keten van plastic om zo het volledige verhaal te vertellen. Van de raffinage en de distributie tot de consumptie en uiteindelijk het afval dat tot nu toe de meeste media-aandacht krijgt, mede doordat de plastic-industrie daar zelf de focus op legt. Alsof de oorzaak van het probleem alleen ligt bij de consumenten die hun plastic niet netjes weggooien.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: The Good, The Bad And The Ugly en Why We Hate of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier