Prachtige avonturenfilm The Way Back dinsdag te zien op SBS9

Prachtige avonturenfilm The Way Back dinsdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

De Australische filmmaker Peter Weir werkt vaak jaren aan zijn projecten, maar dat levert dan ook bijna zonder uitzondering prachtige films op. Zijn laatste film tot dusver, The Way Back (2010), is ook een mooi avonturendrama. De film is dinsdag te zien op SBS9 en je kunt The Way Back streamen via onder meer Netflix.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Valka (gespeeld door Colin Farrell), Janusz (Jim Sturgess), meneer Smith (Ed Harris) en hun reisgenoten vormen een groep van zeven dappere gevangenen die ontsnapt zijn uit een Siberisch Sovjet-werkkamp in 1940. Nadat het ze is gelukt te ontsnappen uit het kamp, staat hen een lange, barre tocht te wachten. Ze ontdekken wat echte vriendschap betekent en zoeken voortdurend bij elkaar de kracht om per voet meer dan 6400 kilometer af te leggen. De reis voert de groep door het koude Siberië, de hete Gobi-woestijn en het bergachtige Tibet.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Zoals je hierboven kunt lezen, biedt The Way Back een epische reis vol avontuur voor een reisgezelschap. Het klinkt bijna als The Lord of the Rings, maar de film speelt zich af in de 'echte' wereld - die vaak gruwelijker blijkt dan de fantasiewereld. De bijzondere reis die de groep maakt geeft regisseur Weir de kans om te strooien met prachtige plaatjes van de landschappen waar ze doorheen trekken en daardoor valt je mond regelmatig open. De cast is bovendien uitstekend: naast Farrell, Strugess en Harris zijn ook Saoirse Ronan en Mark Strong in deze film te zien. The Way Back kreeg één Oscarnominatie, voor Beste Make-up.

The Way Back (2010) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op dinsdag 22 december om 23.45 uur te zien op SBS9. Genre: avontuur, drama. Speelduur: 133 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV