Maandag in Op1: Marion Koopmans, Lodewijk Asscher, Cornald Maas en meer

Maandag in Op1: Marion Koopmans, Lodewijk Asscher, Cornald Maas en meer
De gasten van maandag 8 juni

Kijktip :

Het coronavirus lijkt inmiddels behoorlijk onder controle te zijn, maar de zorgen over een nieuwe uitbraak blijven. Marion Koopmans spreekt haar angst hiervoor vanavond uit in Op1. Ondertussen pleit PvdA-leider Lodewijk Asscher voor een onderzoek naar de besluitvorming van het kabinet.

Tekst gaat door onder video's.

De gasten in Op1 - maandag 8 juni

  • Viroloog Marion Koopmans maakt zich zorgen over nieuwe brandhaarden van het coronavirus. Ze waarschuwt voor een tweede golf. Het coronavirus lijkt onder controle en Nederland gaat stap voor stap van het slot. Goed nieuws, maar het is te vroeg om te juichen. We weten nog te weinig en het aantal besmettingen wereldwijd is hoger dan ooit.
  • PvdA-leider Lodewijk Asscher heeft een motie ingediend voor een onafhankelijk onderzoek naar de besluitvorming van het kabinet.
  • Corendon-directeur Steven van der Heijden mag zijn vliegtuigen vullen met passagiers, zonder daarbij de anderhalvemeterregel in acht te nemen. Eigenaar van Pouw Vervoer Johan Pouw mag in zijn touringcars maar een beperkt aantal passagiers vervoeren. Het verschil zit in luchtcirculatie en -ventilatie. Hoe dat zit, vertelt hoogleraar civiele techniek Bert Blocken.
  • Dinsdag buigt de Eerste Kamer zich over een wet die ervoor zou kunnen zorgen dat politiegeweld minder zwaar wordt bestraft. Daarover praat Gerrit van de Kamp, voorzitter van de politievakbond ACP. Afgelopen week deed Gail Charmaine aangifte tegen politieagenten wegens discriminatie en mishandeling. Advocaat Gerald Roethof staat haar bij.
  • Ondanks de coronacrisis gaat Opium op Oerol dit jaar toch door.Cornald Maas maakt een aangepaste versie van zijn programma met een bijzondere rol voor fotograaf en natuurliefhebber Ruben Terlou. Hij maakt de mooiste natuurvideo’s, en legt zijn favoriete vogel vast. Bij Op1 is het tweetal te gast.
  • Na een maandenlange corona-slaap wordt deze week de Spaanse voetbalcompetitie hervat. Zaterdag komt Frenkie de Jong met FC Barcelona in actie, op Mallorca. Frenkie is de laatste aanwinst in een rij van dertig Nederlandse voetballers en trainers in dienst van Barça sinds Rinus Michels en Johan Cruijff. AD-correspondent Edwin Winkels schreef er het boek Van Johan tot Frenkie over.

Op1 is elke dag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Marion Koopmans, Lodewijk Asscher, Cornald Maas en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier