Fascinerende docu Push zie je donderdag 29 april op NPO 2

Fascinerende docu Push zie je donderdag 29 april op NPO 2
Waarom vertrekken oorspronkelijke bewoners uit steden?

Kijktip :

Op donderdag 29 april is de fascinerende en boeiende documentaire Push te zien op NPO 2. De documentaire onderzoekt waarom veel oorspronkelijke bewoners uit grote steden vertrekken, nadat de huizenprijzen enorm zijn gestegen. Heeft het te maken met de komst van rijke inwoners of is er een andere oorzaak?

Push gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Huisvesting
Het fenomeen dat de lonen van stedelijke inwoners niet meestijgen met de huizenprijzen is een wereldwijd probleem. De documentaire Push loopt mee met Leilani Farha, die voor de Verenigde Naties internationaal onderzoek doet naar huisvesting. Uit werkbezoeken aan steden in Chili, Groot-Brittannië, Spanje en Zuid-Korea blijkt dat veel plekken identieke problemen hebben.

Ziel van steden verdwijnt
In sommige wijken wilde eerst niemand wonen, maar nu is de huur verdriedubbeld - waardoor de oorspronkelijke bewoners weggejaagd worden. Toch is een stadscentrum méér dan een toplocatie voor mensen met geld. Elke wijk heeft een eigen ziel, die verdwijnt wanneer de bewoners vertrekken. Daarom eisen stadsbewoners in verschillende steden een betere regelgeving. Is het tij nog te keren?

De documentaire Push is op donderdag 29 april om 23.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt na afloop de docu Push terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fascinerende docu Push zie je donderdag 29 april op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier