Spectaculaire remake The Magnificent Seven woensdag te zien op RTL 7

Spectaculaire remake The Magnificent Seven woensdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

De remake-woede die al jaren in Hollywood heerst bereikte in 2016 ook het westerngenre. Toen werd The Magnificent Seven namelijk in een nieuw jasje gestoken door regisseur Antoine Fuqua (Training Day, Southpaw), inclusief zeer diverse cast. De film is woensdag te zien op RTL 7 en je kunt The Magnificent Seven streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
De stad Rose Creek valt onder het dodelijke toezicht van goudbaron Bartholomew Bogue, en dus besluiten de wanhopige stedelingen ter bescherming een groep huurlingen in te schakelen. Het betreft een zeer diverse groep van zeven buitenstaanders en premiejagers die de namen Sam Chisolm, Josh Faraday, Goodnight Robicheaux, Jack Horne, Billy Rocks, Vasquez en Red Harvest dragen. Terwijl de groep zich opmaakt voor de gewelddadige confrontatie, blijkt dat het gevecht niet enkel om het geld draait.

Remake van een remake
Technisch gezien is The Magnificent Seven een remake van een remake. De originele film, uit 1960, was namelijk een Amerikaanse versie van de legendarische en veelgeprezen Japanse samoeraifilm Seven Samurai (originele titel: Shichinin no Samurai) van grootmeester Akira Kurosawa. Het niveau van de twee voorgangers wordt door Fuqua niet helemaal gehaald, maar een spektakel is het wél. Ook de cast levert uitstekend werk, maar wat wil je ook: met namen als Denzel Washington, Chris Pratt en Ethan Hawke zit het wel snor.

The Magnificent Seven (2016) wordt beoordeeld met een 6,9 op IMDb en is op woensdag 10 juni om 20.30 uur te zien op RTL 7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV