Tygo in de psychiatrie vanaf donderdag 11 juni weer te zien op NPO 3

Tygo in de psychiatrie vanaf donderdag 11 juni weer te zien op NPO 3
Herhalingen van spraakmakend programma

Kijktip :

Vanaf donderdag 11 juni herhaalt NPO 3 de vierdelige documentaireserie Tygo in de psychiatrie. Hierin duikt acteur Tygo Gernandt in de wereld van de psychiatrische zorg. Gedurende de serie komt hij erachter dat er veel misstanden plaatsvinden in deze complexe en gesloten omgeving.

Psychische labels
In Tygo in de psychiatrie probeert Gernandt te achterhalen hoe patiënten een psychisch label opgeplakt krijgen, en of dit wel de juiste manier is. Hij begint zijn onderzoek bij de psychiater Jan van Os. Hoe krijgt iemand eigenlijk een label? Blijven de behandelaars automatisch van dit label uitgaan en is de diagnose wel altijd juist?

Patiënten
Vervolgens bezoekt Gernandt enkele patiënten. Zo heeft de 21-jarige Jason maar liefst dertien labels. Tot op de dag van vandaag heeft hij, ondanks al die labels, de juiste hulp nog niet ontvangen. Ook de 37-jarige Jeroen krijgt bezoek van Gernandt. Bij hem zijn vanaf zijn elfde verkeerde diagnoses gesteld. Hij is door de bijhorende medicatie het contact met de werkelijkheid verloren.

De documentaireserie Tygo in de psychiatrie is vanaf donderdag 11 juni wekelijks rond 21.00 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Tygo in de psychiatrie terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV