Woensdag in Op1: Alles over het spoeddebat met Femke Halsema over drukte tijdens Dam-protest

Woensdag in Op1: Alles over het spoeddebat met Femke Halsema over drukte tijdens Dam-protest
Dit zijn de gasten van woensdag 10 juni 2020

Kijktip :

Woensdag 10 juni, is het weer de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 10 juni 2020

  • Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam verantwoordt zich vandaag in een spoeddebat over de drukbezochte demonstratie op de Dam van vorige week. Over hoe dat debat verloopt, praat stadsverslaggever van Het Parool, Ruben Koops en de burgemeester van Breda, Paul Depla.

  • De Nederlandse economie krijgt ongekend harde klappen door de coronapandemie en loopt omvangrijke schade op. Een diepe recessie is onontkoombaar, meldde De Nederlandsche Bank deze week. Maar wat gaat dat voor ons betekenen? President van de Nederlandsche Bank Klaas Knot praat erover bij Op1.

  • Het middel chloroquine, dat onder anderen de Franse en Amerikaanse presidenten Macron en Trump de hemel in prezen wordt vandaag besproken in Op1. Onderzoeker Raphaël Duivenvoorden van de Radboud-universiteit, presenteerde vandaag zijn resultaten.

  • Als Willem Hooft als twintiger in een rolstoel belandt door een motorongeluk, ontdekt hij als groot surfliefhebber de mogelijkheid om zittend te kitesurfen. Willem schuift aan bij Op1 en vertelt zijn indrukwekkende persoonlijke verhaal, en hoe hij andere mensen met een lichamelijke beperking wil laten vliegen boven het water.

  • 25 jaar geleden overleed oud-politica Wijnie Jabaaij. Ze maakte zich sterk voor de rechten van vrouwen en minderheden, maar tourde net zo lief met een cabaretvoorstelling door het land.Ronald Giphart schreef een boek over haar, want Wijnie is zijn moeder. Een boek over het leven, haar politieke werk en haar dood, die gevierd werd als ‘een lange cabaretvoorstelling’.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:20 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Alles over het spoeddebat met Femke Halsema over drukte tijdens Dam-protest of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV