Woensdag in Beau: Akwasi, Peter R. de Vries en meer over racisme en Femke Halsema

Woensdag in Beau: Akwasi, Peter R. de Vries en meer over racisme en Femke Halsema
De gasten van woensdag 10 juni

Kijktip :

Vandaag (woensdag 10 juni) werd de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema flink aan de tand gevoeld in een debat over de demonstratie op de Dam, van maandag 1 juni. Het debat lijkt Nederland tot op het bot te verdelen, met veel voor- en tegenstanders van Halsema. Ook in Beau wordt de kwestie uitgebreid besproken, met onder anderen Akwasi en Peter R. de Vries.

Tekst gaat door onder video's.

De gasten in Beau - woensdag 10 juni

  • Aanstaande vrijdag zou het EK Voetbal beginnen. Na zes jaar had Oranje zich éindelijk geplaatst. Maar, het gaat niet door. En dat betekent ook dat er geen nieuwe EK-hit is dit jaar. Zangers Wolter Kroes en John de Bever over het typische oranjegevoel. Ook internationals Kika van Es en Ryan Babel komen vertellen over het oranjegevoel.
  • De Amsterdamse burgemeester Halsema werd vandaag aan de tand gevoeld door de gemeenteraad over de uit de hand gelopen anti-racismedemonstratie op de Dam vorige week. Aan tafel Peter R. de Vries en advocaat Geert-Jan Knoops.
  • Ook directeur van De Balie Youri Albrecht praat mee over burgemeester Halsema. Zij werd vandaag aan de tand gevoeld door de gemeenteraad. Hoe ging het er vandaag aan toe?
  • In Amsterdam gingen opnieuw duizenden mensen de straat op om te protesteren tegen racisme. Deze keer vond de betoging plaats in de Bijlmer. Vanwege de coronamaatregelen werd er gekozen voor een grotere locatie. Aan tafel bij Beau organisatoren Gideon Everduim en Jerry Afriyie.
  • Ook rapper Glen Faria maakt zich hard tegen racisme. Hij schuift vanavond aan bij Beau, samen met rapper Akwasi. Hij raakte in opspraak door zijn uitspraken tegen Zwarte Piet vorige week op de Dam.

Beau is elke werkdag rond 21.25 uur te zien op RTL 4. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Beau terugkijken op Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Beau: Akwasi, Peter R. de Vries en meer over racisme en Femke Halsema of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier