Prachtig filmdrama Dolores Claiborne vrijdag 12 juni te zien op België Eén

Prachtig filmdrama Dolores Claiborne vrijdag 12 juni te zien op België Eén
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Het werk van auteur Stephen King heeft al vele prachtige films opgeleverd, van horrorklassiekes als Carrie en The Shining tot de prachtige gevangenisdrama's The Shawshank Redemption en The Green Mile. Het subtiele pareltje Dolores Claiborne wordt helaas nog weleens vergeten. De film is vrijdag te zien op België Eén en je kunt Dolores Claiborne streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
Dolores Claiborne gaat over de moeizame verhouding tussen een moeder en haar enige dochter. Huishoudster Dolores wordt beschuldigd van de moord op haar vervelende en veeleisende werkgeefster. Door deze gebeurtenis wordt ook de dood van haar man, twintig jaar geleden, weer opgerakeld en rechercheur John Macky is vastbesloten Dolores dit keer wél voor moord te veroordelen. Haar dochter Selena, een succesvolle journaliste, keert voor de zaak terug naar haar geboorteplaats in het kille Maine, waar ze opnieuw met haar eigen jeugd geconfronteerd wordt.

Sfeervol en beklemmend
Veel romans van Stephen King spelen zich af in kleine stadjes in het binnenland van de Verenigde Staten. Het lijken in eerste instantie paradijselijke plaatsjes, maar naarmate de verhalen vorderen, blijkt er achter die mooie façade veel ellende schuil te gaan. Ook Dolores Claiborne is zowel sfeervol als beklemmend en regisseur Taylor Hackford weet die sfeer uitstekend over te brengen in zijn film. De acteerprestaties van de cast zijn subliem; Kathy Bates torent boven iedereen uit in de titelrol, maar ook Jennifer Jason Leigh, Christopher Plummer en David Strathairn zijn fantastisch.

Dolores Claiborne (1995) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op vrijdag 12 juni om 23.00 uur te zien op België Eén. Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV