Donderdag in Op1: Kermiskoning Frans Stuy over kermisprotest op het Malieveld

Donderdag in Op1: Kermiskoning Frans Stuy over kermisprotest op het Malieveld
Dit zijn de gasten van donderdag 11 juni 2020

Kijktip :

Donderdag 11 juni, is het weer de beurt aan Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma. Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 11 juni 2020

  • Het Malieveld stroomde vandaag vol met kermisexploitanten, die graag weer aan het werk willen. Eén van hen is te gast bij Op1: kermiskoning Frans Stuy.

  • Nederland is rijker, toleranter en veiliger dan ooit, zo onderzocht hoofdeconoom van het CBS Peter Hein van Mulligen. En dat ons land ook volop kansen biedt aan Nederlanders met een migratie-afkomst, bewijst VVD Tweede Kamerlid Zohair el Yassini. Maar, we zijn er volgens hem nog lang niet.

  • Hoofd virale vaccins van Janssen Vaccins Hanneke Schuitemaker en haar collega’s zijn bezig met een vaccin en willen dit komende zomer testen op mensen.

  • Vandaag precies 75 jaar geleden, op 11 juni 1945, werd Schiermonnikoog als laatste deel van Nederland bevrijd. Maar een oorlog is nog niet voorbij als hij afgelopen is. Daar kwam ook Wim Daniëls achter, die voor zijn nieuwste boek ‘De Zomer van 1945’ kranten, brieven en dagboekfragmenten doorspitte om over een zomer te schrijven die een hele vrolijke moest worden. Al snel ontdekte hij dat die warme eerste maanden van vrijheid in Nederland een flink rouwrandje hadden.Eppo van Nispen, directeur van Beeld en Geluid, dook zijn archief om beeld te vinden bij de verhalen van Daniëls.

  • Met IC-arts Diederik Gommers blikt Op1 terug op de piek van de crisis, de angst en overvolle intensive care.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV