Zenuwslopende thriller Everest vrijdag te zien op Net5

Zenuwslopende thriller Everest vrijdag te zien op Net5
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Bergbeklimmers behoren tot de grootste waaghalzen ter wereld en hun levensgevaarlijke sport leent zich bij uitstek voor een zenuwslopende thriller. Everest speelt zich af op - zoals de titel al aangeeft - de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld. De film is vrijdag te zien op Net5 en je kunt Everest streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
1996. Ondanks waarschuwingen over een grote storm die voorspeld is, gaan twee teams op klimexpeditie naar de top van de Mount Everest. Een team staat onder leiding van gids Rob Hall, het andere team wordt geleid door Scott Fischer. Journalist Jon Krakauer gaat mee om verslag te doen van de klim. De bergbeklimmers krijgen te maken met de meest barre weersomstandigheden wanneer hun levenslange obsessie om de top van de Everest te bereiken verandert in een adembenemende strijd om te overleven. Gebaseerd op waargebeurde feiten.

Indrukwekkende strijd
De hoogte van de Mount Everest brengt een mystieke én unieke omgeving met zich mee, die maar zelden is vastgelegd op film. Uiteraard maakt Everest gebruik van de nodige special effects, maar die zijn prima verzorgd en ze maken de film niet minder spannend en meeslepend. Langzaam maar zeker ontspint zich een indrukwekkende strijd om te overleven, die door de uitstekende cast mooi wordt uitgedragen. In deze film zien we dan ook topacteurs als Jake Gyllenhaal, Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Emily Watson én Keira Knightley aan het werk.

Everest (2015) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op vrijdag 11 september om 22.45 uur te zien op Veronica.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV