Sciencefiction-klassieker RoboCop maandag 15 juni te zien op RTL 7

Sciencefiction-klassieker RoboCop maandag 15 juni te zien op RTL 7
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

In 1987 maakte de Nederlandse topregisseur Paul Verhoeven een grootse entree in Hollywood met de inmiddels legendarische sciencefiction-klassieker RoboCop. De film kreeg een hele lading vervolgen en in 2014 ook een remake, die het allemaal niet halen bij het origineel. De film is maandag te zien op RTL 7 en je kunt RoboCop streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
In het Detroit van de toekomst wordt agent Murphy neergeschoten door een bende genadeloze criminelen. Wetenschappers en artsen slagen erin Murphy om te vormen tot een onhoudbare, misdaadbestrijdende cyborg, RoboCop genaamd. Hij is ongevoelig voor kogels en uitgerust met de zwaarste bewapening. RoboCop slaagt er al snel in het door misdaad geteisterde Detroit weer veilig te maken. Hij wordt echter steeds vaker geteisterd door flashbacks van zijn vroegere leven. Nu is hij niet alleen uit op gerechtigheid, maar ook op wraak.

Gigantisch succes
Na in Nederland een aantal fantastische films te hebben gemaakt, zoals Turks fruit, Soldaat van Oranje en De vierde man, vertrok Paul Verhoeven halverwege de jaren tachtig naar Hollywood. Daar waren de mogelijkheden eindeloos en al snel kreeg een hij script onder ogen dat precies bij hem paste. RoboCop staat namelijk bol van de satirische elementen en maatschappijkritiek op de 'neppe' samenleving van de Verenigde Staten. Het resultaat is een fantastische, klassieke actiefilm die Verhoeven tot grote hoogten lanceerde, waarna hij blockbusters als Total Recall, Basic Instinct en Starship Troopers maakte.

RoboCop (1987) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op maandag 15 juni om 22.40 uur te zien op RTL 7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV