Recensie: The High Note is muziekfilm vol sterallures - met dochter van Diana Ross

Recensie: The High Note is muziekfilm vol sterallures - met dochter van Diana Ross
Met Dakota Johnson en Tracee Ellis Ross

Film :

Vanaf 18 juni draait de film The High Note in de Nederlandse bioscopen. Niemand minder dan Tracee Ellis Ross speelt superster Grace Davis in deze muziekfilm met een flinke portie sterallures. De film barst van de ambitie en leuke muziek, maar wordt enigszins verpest door Fifty Shades-actrice Dakota Johnson. Lees hier de filmrecensie van The High Note.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

De Stem van een Generatie
Grace Davis (Tracee Ellis Ross) is een wereldster in de overweldigende muziekscene van Los Angeles. Zowel haar talent als haar ego zijn tot ongekende hoogtes gestegen. Maggie (Dakota Johnson) is haar trouwe assistente, die non-stop met de meest uiteenlopende klusjes bezig is, maar er nog steeds van droomt om ooit muziekproducent te worden. Als de manager Jack Robertson (Ice Cube) van Grace haar een keuze voorlegt die haar carrière een andere wending kan geven, komen Maggie en Grace met een plan dat hun levens kan veranderen.

Dakota Johnson en Tracee Ellis Ross in de film 'The High Note'

Beoordeling van Gids.tv: ★½
Dakota Johnson: wat was ze goed in films als The Peanut Butter Falcon en Bad Times at the El Royale. Een actrice die zeker heeft bewezen dat ze kan acteren, maar in deze film laat ze de kijker niet van haar houden of met haar meeleven. Johnson wekt eerder irritatie op - en daarmee gaan de gedachten al snel naar haar rol in de Fifty Shades-films. Het eindresultaat: zeurende en flinterdunne dialogen. Bovendien slaat de splinternieuwe soundtrack met (vaak) mierzoete liedjes de plank mis, maar dit wordt enigszins gecompenseerd door de legendarische hits van Donny Hathaway ('Jealous Guy') en Aretha Franklin ('Share Your Love with Me"). Een matige bioscoopfilm die aanvoelt als een saaie televisieproductie met weinig humor, charisma en lef. Anderhalve ster.

Cast
Naast Tracee Ellis Ross (Black-Ish) en Dakota Johnson (Suspiria) is ook Ice Cube (Ride Along) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Nisha Ganatra (Late Night).

The High Note is vanaf 18 juni 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Muziek, Romantiek, Drama. Tijdsduur: 114 minuten. IMDb-score 6,0.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV