Recensie: The Outpost is waargebeurde oorlogsfilm over The Battle of Kamdesh

Recensie: The Outpost is waargebeurde oorlogsfilm over The Battle of Kamdesh
Met Scott Eastwood en Orlando Bloom

Film :

Vanaf 2 juli gaat de film The Outpost draaien in de Nederlandse bioscopen. Na de vlijmscherpe oorlogsfilms 1917, Midway en 12 Strong staat er wederom een nieuwe genreproductie klaar. De cast is indrukwekkend: Orlando Bloom, Caleb Landry Jones en jawel, Scott Eastwood (de zoon van Clint) doen mee. Lees hier de filmrecensie van The Outpost.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

The Battle of Kamdesh
Het verhaal is gebaseerd op het non-fictie boek The Outpost: An Untold Story of American Valor. Daarin vertelt CNN-correspondent Jake Tapper het epische, waargebeurde verhaal van een klein squadron (53 man) van Amerikaanse soldaten, dat diep in een afgelegen vallei in Afghanistan moet zien te overleven. Ze worden vervolgens belegerd met een zware, gecoördineerde aanval van de Taliban. Een enorme strijd, die ze op papier onmogelijk kunnen overleven.

Scott Eastwood in de film 'The Outpost'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Deze gebeurtenis staat bekend als de bloederigste en heldhaftigste actie van het Amerikaanse leger in 2009. Bravo Troop 3-61 CAV werd één van de meest gedecoreerde eenheden uit de geschiedenis van het 19-jarige conflict met de Taliban. Met een topcast en sterke rollen voor Scott Eastwood en Caleb Landry Jones zit het qua acteerwerk wel goed. In deze toch al chaotische oorlogsfilm zijn de beelden niet altijd even strak. Trillende camerabeelden overheersen en ga dus vooral niet vooraan in de bioscoopzaal zitten. Al met al is The Outpost een boeiend verhaal over echte helden (blijf vooral zitten tot na de aftiteling), maar we hebben dergelijke verhalen al eerder - en beter - gezien. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Scott Eastwood (Fury) en Orlando Bloom (Black Hawk Down) zijn ook Caleb Landry Jones (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) en Taylor John Smith (Hunter Killer) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Rod Lurie (Straw Dogs).

The Outpost is vanaf 2 juli 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Oorlog, Drama. Tijdsduur: 123 minuten. IMDb-score: n.n.b.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV