Recensie: Artemis Fowl kijkt uitstekend weg, maar mist 'dat kleine beetje magie'

Recensie: Artemis Fowl kijkt uitstekend weg, maar mist 'dat kleine beetje magie'
In de bioscoop zou het een flop zijn

Film :

Vanaf 12 juni staat Artemis Fowl op Disney+. De film had dit jaar in de bioscopen moeten verschijnen, maar is nu als Disney+ Original verschenen. En dat is maar goed ook... Lees hier de recensie van Artemis Fowl.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

LEPrecon
Artemis (Ferdia Shaw) is een 12-jarig genie en de afstammeling van een lange reeks van 'criminele meesterbreinen'. Artemis gebruikt zijn intelligentie tegen een verborgen groep feeën, die al dan niet in verband staan met de verdwijning van zijn vader (Colin Farrell). Hierbij komt hij oog in oog te staan met Holly Short ( Lara McDonnell), een elf en de eerste vrouwelijke kapitein van LEPrecon - de verkenningsafdeling van LEP (Lower Elements Police) - en Commander Root (Judie Dench), de geharde commandant van LEPrecon.

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Allereerst moet gezegd worden dat Disney een uitstekende zet heeft gedaan door Artemis Fowl uit te brengen als Disney+ Original, want in de bioscoop had deze film waarschijnlijk verlies gedraaid. Wat dat betreft heeft deze film wel wat weg van voorganger A Wrinkle in Time: Een visueel spektakel, een zogenoemd cgi-fest. De film zit wat betreft actie aardig in elkaar, maar mist echt dat beetje Disney magie. Het plot zit aardig in elkaar, maar verrast geen moment. Bijzonder dat Kenneth Branaugh, die nu bezig is aan het langverwachte Death On The Nile, ook zijn naam nog onder deze film heeft gezet. Geen aanrader voor de lezers van de boeken, wel een aanrader voor de liefhebbers van fantasy. 2,5 ster.

Cast
Naast Ferdia Shaw en Colin Farrell (The Lobster) spelen ook Josh Gad (Frozen 2), Judie Dench (Cats) en Nonso Anozie (Cinderella) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Kenneth Branagh (Murder on the Orient Express).

Artemis Fowl is vanaf 12 juni 2020 te zien in de Nederlandse huiskamers. Genre: Fantasy. Tijdsduur: 95 minuten. IMDb-score: 3,3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV