Zondag in Op1: Herman Pleij, Steven Brunswijk en Zihni Özdil over beeldenstorm in Nederland

Zondag in Op1: Herman Pleij, Steven Brunswijk en Zihni Özdil over beeldenstorm in Nederland
Dit zijn de gasten van zondag 14 juni 2020

Kijktip :

Zondag 14 juni, is het weer de beurt aan Jeroen Pauw en Fidan Ekiz. Dit duo presenteert elke zondag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van zondag 14 juni 2020

  • De afgelopen week sneuvelden er veel standbeelden van omstreden zeehelden uit de koloniale tijd, zoals Peit Hein. Inmiddels liggen ook satirische programma’s als Jiskefet en Little Britain onder vuur. Vanavond bij Op1 praten emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde Herman Pleij, cabaretier Steven Brunswijk en columnist en historicus Zihni Özdil erover.

  • Hoe is het om tegelijkertijd vader en coach te zijn? Daarover gaat de biografie van judocoach Cor van der Geest. Vanavond schuift hij aan bij Op1 om erover te vertellen, samen met zijn zonen en oud-topjudoka’s Elco en Dennis van der Geest.

  • Het leven zat cabaretier en tekstschrijver Hans Dorrestijn niet altijd mee. Een nare jeugd, depressies en angsten: weinig bleef hem bespaard. Maar het leverde ook inspiratie op voor een mooi oeuvre. En op zijn oude dag – dinsdag wordt hij 80 – lacht het leven hem toe. Nou ja, soms. Vanavond viert hij zijn verjaardag alvast bij Op1 met een terugblik op zijn leven en carrière.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV