Geniale actiefilm Die Hard zie je dinsdag op Veronica

Geniale actiefilm Die Hard zie je dinsdag op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Ruim dertig jaar na de originele release wordt Die Hard nog altijd beschouwd als één van de beste actiefilms aller tijden - zo niet de beste. De keiharde film is dinsdagavond te zien op Veronica, en bij het herbekijken wordt nog eens bevestigd wat een meesterwerk het is. Je kunt Die Hard streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Kerstmis
In Die Hard maken we voor het eerst kennis met John McClane (gespeeld door Bruce Willis), een geharde politieman uit New York. Hij heeft absoluut geen zin om Kerstmis in z'n uppie te vieren en dus reist hij - met een hele verzameling kerstcadeaus - naar Los Angeles, waar zijn echtgenote Holly en zijn kinderen wonen. Bij aankomst gaat John meteen naar het kantoor van Holly, waar een feestje aan de gang is. Samen met enkele collega's viert ze niet alleen Kerstmis, maar ook het succesvolle jaar dat achter de rug is.

Terroristen
Terwijl de festiviteiten in volle gang zijn, wordt de pret bruut verstoord. Een groepje terroristen dringt de enorme wolkenkrabber binnen en de feestvierders zitten bovenin de toren als ratten in de val. Alle aanwezigen, behalve John, worden gegijzeld en de misdadigers halen zeshonderd miljoen dollar uit de kluis. Ondertussen jaagt de leider van het stel, Hans Gruber (gespeeld door Alan Rickman), de aanwezigen angst aan met zijn psychopathische uitstraling. John McClane is de man die de boel moet redden.

Enorm spektakel
Die Hard is een film met een simpele verhaalopzet en het speelt zich grotendeels af op een paar locaties, maar het levert uiteindelijk een spektakel op dat zijn weerga niet kent. De credits hiervoor gaan niet alleen naar regisseur John McTiernan (Predator, The Hunt for Red October), maar ook naar de Nederlandse cameraman Jan de Bont, die de actie op vakkundige wijze in beeld bracht. Het acteerwerk is ook van de bovenste plank: Bruce Willis is - zoals altijd - heerlijk onderkoeld, en Alan Rickman steelt de show als de bad guy. "Yippee-ki-yay, motherfucker!"

Die Hard (1988) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is op dinsdag 16 juni om 20.30 uur te zien op Veronica.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV