Maandag in Op1: Fons de Poel en Willibrord Frequin over Aad van den Heuvel en meer

Maandag in Op1: Fons de Poel en Willibrord Frequin over Aad van den Heuvel en meer
De gasten van maandag 15 juni

Kijktip :

In korte tijd heeft Nederland afscheid moeten nemen van twee tv-iconen: Aad van den Heuvel en Tineke Verburg. Vanavond is er in Op1 aandacht voor het overlijden van Van den Heuvel. Fons de Poel, Willibrord Frequin en Liesbeth Staats bespreken zijn nalatenschap.

Tekst gaat door onder video's.

De gasten in Op1 - maandag 15 juni

  • Wordt het één van de kroonprinsen, Wopke Hoekstra of Hugo de Jonge, of gaat er toch een derde met de titel vandoor? Vanaf vandaag kunnen kandidaten zich melden voor het CDA-lijsttrekkerschap.Joost Vullings, politiek commentator bij EenVandaag, praat ons bij.
  • Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond.
  • Afgelopen week overleed Aad van den Heuvel, nestor van de Nederlandse tv-journalistiek. We halen herinneringen op met zijn oude Brandpunt-makkers Fons de Poel en Willibrord Frequin. Met journalist Liesbeth Staats kijken we naar zijn nalatenschap.
  • Het zou je maar gebeuren. Je wordt wakker in het ziekenhuis na vier weken coma, de wereld om je heen is veranderd. En jij blijkt de Nederlandse patient zero met corona. Het overkwam de 50-jarige Lea Kant. Na vier weken in slaap te zijn gehouden, ontwaakte ze alleen in strikte isolatie, in een ziekenhuisbed van het Erasmus MC.
  • Lange tijd ging het goed in Suriname. De coronabesmettingen stonden daar op nul, maar sinds de verkiezingen eind mei is het aantal besmettingen flink toegenomen. Het land zit sinds een week in volledige lockdown. Kan Suriname dit wel aan? Jörgen Raymann maakt zich zorgen.
  • Binnen de politie is er te weinig aandacht voor agenten die onbewust afglijden richting een etnisch profilerende houden volgens Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond. Hij vertelt hierover bij Op1.

Op1 is elke dag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV