Donderdag 18 juni in Opstandelingen: het complot van Bloemendaal

Donderdag 18 juni in Opstandelingen: het complot van Bloemendaal
Pesterijen en machtsmisbruik

Kijktip :

In het programma Opstandelingen krijgt presentatrice Sophie Hilbrand regelmatig bizarre kwesties voor de kiezen, maar op donderdag 18 juni is het wel heel erg bont. Ze stuit op "het complot van Bloemendaal", een zaak vol ambtelijke pesterijen en machtsmisbruik van de gemeente.

Landgoed
Het verhaal begint allemaal op het moment dat twee Amsterdamse broers besluiten om een prachtig landgoed in het chique Bloemendaal te kopen. Het lijkt alsof de gemeente van de rijke kustplaats niet op hun komst zit te wachten, want al snel worden de broers het slachtoffer van ambtelijke pesterijen en een strategie om hen zwart te maken.

Schandalen
De broers zijn hier niet van gediend en de zaak escaleert steeds verder. Hoewel het ene na het andere schandaal boven tafel wordt gehaald, verandert er bijna niets aan de bestuurscultuur van Bloemendaal. Raadslid Marielys Roos voert een eenzame en verbeten strijd tegen het machtsmisbruik binnen de gemeente.

Opstandelingen is elke donderdag om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Opstandelingen terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 18 juni in Opstandelingen: het complot van Bloemendaal of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV