Fantastische actiefilm Mission: Impossible - Rogue Nation vrijdag op RTL 7

Fantastische actiefilm Mission: Impossible - Rogue Nation vrijdag op RTL 7
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

Door de jaren heen is de Mission: Impossible-franchise eigenlijk alleen maar beter geworden. De serie kende een sterke start, maar deel twee en drie waren teleurstellend te noemen; met Ghost Protocol (2011) steeg de reeks boven zichzelf uit, en die trend werd doorgezet met Rogue Nation. Deze film is dinsdag te zien op Veronica en je kunt Mission: Impossible - Rogue Nation streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
In het vijfde Mission: Impossible-avontuur haalt Alan Hunley (gespeeld door Alec Baldwin), de directeur van de CIA, de Amerikaanse senaat over om de IMF (Impossible Mission Force) op te heffen. Ethan Hunt (Tom Cruise) is een belangrijk lid van deze speciale taskforce, maar volgens Hunley gaat de IMF te roekeloos te werk. Hunt staat er nu alleen voor, maar hij schakelt zijn team in om het op te nemen tegen The Syndicate, een criminele organisatie van goed opgeleide special agents. Deze agenten plegen terroristische aanslagen om de macht over de hele wereld in handen te krijgen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Net als in de eerdere Mission: Impossible-films maakt Hollywoodster Tom Cruise weer veel indruk in de hoofdrol. Hij staat erom bekend bijna al zijn stunts zelf te doen, wat in augustus 2017 tot een gebroken enkel leidde tijdens de opnames van de zesde M:I-film Fallout. Ook voor Rogue Nation ondernam Cruise weer een aantal halsbrekende toeren. Zo werd hij voor één zenuwslopende scène aan de zijkant van een opstijgend vliegtuig vastgebonden. Dit soort doldrieste acties zijn niet alleen levensgevaarlijk - ze leveren ook opwindende actiescènes op.

Blockbuster
Nadat de derde Mission: Impossible-film in 2006 enigszins teleurstelde, zowel bij de critici als aan de kassa, werd de serie nieuw leven ingeblazen met het enorm succesvolle Ghost Protocol. Deze vijfde film ging vrolijk verder op dezelfde toer: hij kreeg de beste recensies van de hele serie en bracht wereldwijd bijna zevenhonderd miljoen dollar in het laatje. Nog altijd is de Mission: Impossible-reeks niet ten einde, want inmiddels wordt er al gewerkt aan het zevende deel, dat in het najaar van 2021 moet verschijnen. Tegen die tijd is Cruise 59 (!) jaar oud.

Mission: Impossible - Rogue Nation (2015) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op dinsdag 10 november om 20.30 uur te zien op Veronica.

Rebecca Ferguson als Ilsa Faust in Mission: Impossible - Rogue Nation


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fantastische actiefilm Mission: Impossible - Rogue Nation vrijdag op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier