Schitterende animatiefilm Monsters University zie je vrijdag op SBS 9

Schitterende animatiefilm Monsters University zie je vrijdag op SBS 9
Ook te streamen via Disney+

Kijktip :

Heeft Pixar ooit een écht slechte film afgeleverd? Goed, de Cars-films behoren niet tot hun beste producties, maar voor de rest leverde de vermaarde animatiestudio klassieker na klassieker af. Ook Monsters University bleek een waardig vervolg op het briljante Monsters, Inc. De film is vrijdag te zien op SBS 9 en je kunt Monsters University streamen via onder meer Disney+.

Het verhaal
In Monsters University vallen we opnieuw in de avonturen van de eenogige Mike Wazowski en de harige James P. Sullivan - die we kennen als een onafscheidelijk paar. Dat was echter niet altijd het geval. Vanaf het moment dat deze twee monsters elkaar tegenkwamen op de Monsters University, konden ze elkaar niet uitstaan. We volgen Mike en Sulley tijdens hun roerige studententijd, waarin ze in eerste instantie gezworen vijanden zijn. Er ontspint zich een keiharde strijd tussen de monsters om de beste en populairste van de klas te worden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De grote vraag is natuurlijk: hoe hebben Mike en Sulley ooit de beste vrienden kunnen worden, als ze elkaar eerst niet konden luchten of zien? We krijgen het allemaal te zien in het prachtige Monsters University, dat wederom bol staat van de hilarische avonturen. Pixars keuze om terug in de tijd te gaan blijkt een gouden greep. De tekenaars van de studio konden zich uitleven bij het creëren van een studentencampus, die dan ook schitterend is geworden (zie in de video hieronder) - je zou bijna zelf een opleiding tot monster willen volgen.

Cast
Naast Billy Crystal (Analyze This) en John Goodman (10 Cloverfield Lane) zijn ook Steve Buscemi (The Dead Don't Die) en Helen Mirren (Hobbs & Shaw) te horen in deze film. Deze productie is geregisseerd door Dan Scanlon (Onward).

Monsters University (2013) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 19 juni om 20.30 uur te zien op SBS 9.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV