Zondag 21 juni in Na de klap: de ramp met de Morandi-brug in Genua

Zondag 21 juni in Na de klap: de ramp met de Morandi-brug in Genua
Terugblik op brugramp van 2018

Kijktip :

In de zomer van 2018 doken er plotseling angstaanjagende beelden op van een afschuwelijke brugramp in Genua, Italië. Daar stortte de iconische Morandi-brug op een augustusdag plotseling in, met 43 doden als gevolg. Journalist Tom Kleijn blikt in de docuserie Na de klap terug op de ramp.

Woonwijk
Inmiddels is de nieuwe brug op de plek van de Morandi-brug bijna voltooid, maar tot voor kort hingen de overgebleven delen van de ingestorte constructie als een zwaard van Damocles boven de inwoners van Genua. In augustus 2018 stortte de brug bij slechte weerstomstandigheden in, omdat de constante stroom van auto's, vrachtwagens en andere weggebruikers de constructie te veel werd. De enorme brug viel bovenop een woonwijk. In Genua bezoekt Tom Kleijn de getroffen wijk.

Boos op burgemeester
Daarnaast gaat Kleijn op bezoek bij de familie van een jongeman die op het fatale moment over de brug reed en hij ontmoet de reddingswerkers die het lichaam van de jongen hebben geborgen. De reddingswerkers zijn uitgenodigd voor een familiediner; sinds de ramp horen ze bij de familie. Er zijn echter ook nog altijd boze bewoners, die hun woede richten op de burgemeester. Die wil zo snel mogelijk een nieuwe brug hebben, en dus wordt de wijk geëvacueerd om de laatste resten op te blazen.

De aflevering van Na de klap over de Morandi-brug is op zondag 21 juni om 20.45 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Na de klap terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV