Vanavond op tv: The Great British Bake Off en laatste aflevering Homeland

Vanavond op tv: The Great British Bake Off en laatste aflevering Homeland
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 21 juni

Kijktip :

Vanavond start het nieuwe seizoen van The Great British Bake Off. Dit seizoen zal er weer volop gebakt worden en komen de meest bijzondere creaties voorbij. Daarnaast wordt vanavond ook het slot van dit seizoen van Homeland uitgezonden. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 21 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Onze Jongens in de Jungle

NPO 2
19:45 uur

Maar weinig mensen kennen de verhalen van Nederlandse soldaten die hun dienstplicht in Suriname vervulden. Tussen 1945 en 1975 vertrokken in totaal zo'n 20 duizend Nederlandse jongens van vaak net 18 jaar oud naar Suriname, om daar hun diensttijd te vervullen bij de Troepenmacht in Suriname. De persoonlijke verhalen van deze, inmiddels oudere, dienstplichtigen en beroepsmilitairen zijn nog springlevend en kleuren onze geschiedenis. Ze leren ons veel over de voormalige kolonie, die tot op de dag van vandaag nog altijd sterk verbonden is met ons land. Vaak hielden de jongens dagboeken bij. Deze zijn door bekende stemacteurs ingesproken en vormen de rode draad door het verhaal. De documentaire vertelt het verhaal van deze dienstplichtigen en beroepsmilitairen aan de hand van hun eigen unieke 8mm-filmmateriaal, dat ze destijds filmden.


Terug: The Great British Bake Off

NPO 1
20:20 uur

Presentatoren Noel Fielding en Sandi Toksvig geven de bakkers wekelijks de opdrachten die vervolgens door juryleden Paul Hollywood en Prue Leith worden beoordeeld. In de eerste aflevering moeten de deelnemers als signatuuropdracht in tweeënhalf uur een fruittaart bakken in een vorm die ze zelf mogen bepalen, maar er moet heel veel gedroogd fruit in. Bij de technische opdracht krijgen de bakkers een uur en drie kwartier om zes identieke stukken angelcake te maken, bestaande uit laagjes Génoise-biscuit met daartussen Italiaanse meringuebotercrème en versierd met glazuur. Voor het spektakelstuk hebben de bakkers vier uur de tijd om een verjaardagstaart te maken, gebaseerd op een droom uit hun jeugd.


Slot: Homeland

NPO 3
20:20 uur

De slotaflevering van Homeland seizoen 8 is ook de laatste aflevering van de spionagethriller-serie. In een extra lange aflevering komt het verhaal van Carrie Mathison, die dit seizoen voor de Amerikaanse veiligheidsadviseur Saul Berenson werkt, ten einde. Om de vluchtrecorder te bemachtigen en de oorlog af te wenden, moet Carrie een torenhoge prijs betalen. Terwijl Yevgeni het ondenkbare van haar vraagt, doet Saul alles wat in zijn macht ligt om het Witte Huis tot rede te brengen. Het pad dat Carrie besluit te bewandelen, zal uitwijzen waar haar loyaliteit werkelijk ligt en het zal haar leven voorgoed veranderen.


Na de klap: ingestorte brug in Genua

NPO 2
20:45 uur

In Genua hangen de overgebleven delen van de ingestorte Morandi-brug als een zwaard van Damocles boven de stad. De brug herinnert de buurtbewoners continu aan die fatale augustusdag in 2018. In slecht weer houdt de brug de constante stroom van zware auto's niet meer en stort in, bovenop een woonwijk. 43 mensen komen om. Tom Kleijn bezoekt de getroffen wijk en wordt warm onthaald door de familie van een jongeman die op het fatale moment over de brug reed. Hij ontmoet ook de reddingswerkers die het lichaam van de jongen hebben geborgen. Zij zijn uitgenodigd voor een familiediner, want deze reddingswerkers horen sinds de ramp bij de familie. Er zijn ook boze bewoners die hun woede richten op de burgemeester, die zo snel mogelijk een nieuwe brug wil. Intussen maakt iedereen zich op voor de dag dat de restanten van de brug tot ontploffing worden gebracht. Kleijn ziet hoe de buurt wordt geëvacueerd en schuift aan bij een indrukwekkende laatste avondmaaltijd, midden op straat, met zicht op de verwoeste brug.


Nieuw: The Great British Sewing Bee

NPO 1
21:25 uur

Het is een soort The Great British Bake Off (Heel Holland Bakt), maar dan in de variant van een naaiprogramma met kleermakers. Tien hobbykleermakers nemen het tegen elkaar op en zorgen met hun meesterlijke kledingstukken acht weken lang voor atelierplezier. De vakkundige juryleden Patrick Grant en Esme Young nemen elke steek onder de loep. Presentator Joe Lycett steekt de kandidaten een hart onder de riem. Elke aflevering krijgen de deelnemers drie opdrachten en worden er gecompliceerde patronen gemaakt, adembenemende op maat gemaakte kledingstukken ontworpen en spectaculaire metamorfoses voorbereid. In de eerste aflevering is het katoenweek en komen kokerjurken, tweedehands denim en jumpsuit voor levende modellen voorbij.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV