Maandag in Op1: Frank Lammers, Ab Osterhaus, Jan Slagter en meer

Maandag in Op1: Frank Lammers, Ab Osterhaus, Jan Slagter en meer
Dit zijn de gasten van maandag 22 juni

Kijktip :

Vanavond presenteren Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven een nieuwe aflevering van Op1. Onder meer Ab Osterhaus is te gast om te praten over het coronanieuws van vandaag. Voor het eerste in maanden zijn er namelijk nul coronadoden gemeld in de afgelopen 24 uur. Bekijk hieronder wie er nog meer aanschuiven bij Op1.

DE GASTEN IN OP1 - MAANDAG 22 JUNI

  • Op de dag dat er voor het eerst nul coronadoden doden te melden zijn sinds begin maart, zegt het RIVM dat een grote tweede golf niet op komst lijkt te zijn. Tot vandaag werd er door deskundigen en ook het RIVM juist stevig gewaarschuwd voor zo’n tweede golf. Bij Op1 praat viroloog Ab Osterhaus erover.

  • Stilzitten zit niet in de aard van acteur en regisseur Frank Lammers. Toen hij merkte dat een aantal projecten wegvielen, wilde hij niet bij de pakken neerzitten. Twee maanden later is zijn eigen bedachte lockdown-film Groeten van Gerri een feit. Bij Op1 schuift Frank Lammers aan over zijn nieuwe film.

  • Sinds de coronacrisis ligt de Chinese eetcultuur onder vuur, omdat vermoed wordt dat het virus van Chinese voedselmarkten komt. Toch zit er achter die Chinese eetcultuur een diepgewortelde traditie met heel veel mooie kanten. Bij Op1 praat Kaji But, eigenaar van een groot Chinees restaurant, erover.

  • De Canon van Nederland is vernieuwd. Dit overzicht wordt gebruikt in onder meer het onderwijs en het geeft onze Nederlandse geschiedenis weer in 50 gebeurtenissen. Het geeft onder andere aan welke onderwerpen wel en niet worden behandeld in de geschiedenislessen op school. Alle teksten zijn herschreven en er zijn onderwerpen uitgehaald en nieuwe ingebracht. Hoogleraar Herman Pleij spitte de Canon door en bespreekt het bij Op1.

  • De laatste aflevering van Veronica Inside vorige week maandag zorgde voor een grote rel. Vanavond reageren Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp op de ophef. Met Jan Slagter en Hedwiges Maduro praten wij over de uitzending.

Op1 is elke dag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke dag de beste fragmenten en de hele aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Frank Lammers, Ab Osterhaus, Jan Slagter en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier