Keiharde actiefilm Live Free or Die Hard woensdag te zien op Veronica

Keiharde actiefilm Live Free or Die Hard woensdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De Die Hard-franchise wordt op woensdag 24 juni vervolgd op Veronica met de keiharde actiefilm Live Free or Die Hard, die hier werd uitgebracht als Die Hard 4.0. Liefhebbers moesten maar liefst twaalf jaar wachten op deze vierde Die Hard-film, maar ze kregen dan ook waar voor hun geld. Je kunt Live Free or Die Hard streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
John McClane (gespeeld door Bruce Willis) moet computernerd Matthew Farrell (Justin Long) arresteren en op het politiebureau brengen voor verhoor. Nog voordat ze de woning van Farrell verlaten hebben, worden ze zwaar onder vuur genomen. Langzamerhand wordt het duidelijk dat Farrell een hackersklus heeft gedaan voor een onbekende opdrachtgever. Hij heeft daarmee onbewust meegewerkt aan een computerprogramma om de gehele infrastructuur van Amerika plat te leggen. Brein achter deze ingenieuze aanslag is ex-veiligheidsman Thomas Gabriel (Timothy Olyphant).

Franchise is springlevend
Hoewel het vorige deel, Die Hard with a Vengeance, in 1995 verscheen, bleek dat er in 2007 nog genoeg leven zat in de franchise. Live Free or Die Hard was een wereldwijd succes en zorgde ervoor dat er in 2013 zelfs nog een vijfde film aan de reeks werd toegevoegd (A Good Day to Die Hard). Hoewel deze vierde film het niet haalt bij de eerste en derde, is het toch weer een buitengewoon vermakelijke actiefilm. Bij Bruce Willis beginnen de jaren te tellen, maar dat wil niet zeggen dat hij niet meer in staat is om zijn vijanden tot moes te slaan - dat blijkt wel uit deze actieknaller.

Live Free or Die Hard (2007) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op woensdag 24 juni om 20.30 uur te zien op Veronica.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV