Donderdag 25 juni in Opstandelingen: gemeente Enschede is harteloos

Donderdag 25 juni in Opstandelingen: gemeente Enschede is harteloos
Sophie Hilbrand schiet te hulp

Kijktip :

Op donderdag 25 juni is er weer een nieuwe aflevering van het programma Opstandelingen te zien, waarin Sophie Hilbrand corruptie en misstanden bij het lokale bestuur aan de kaak stelt. Deze week gaat ze naar Enschede, waar de gemeente zich harteloos opstelt.

Eenzame strijd
Hilbrand bezoekt de stad in Overijssel, tegen de grens met Duitsland, om verslag te doen van 'De Ballade van Enschede'. Hoofdpersoon in dit verhaal is René Beunders, die een eenzame strijd voert tegen de harteloze gemeente van de Twentse stad. Hilbrand hoort zijn hartverscheurende verhaal aan en onderzoekt of er meer actie ondernomen kan worden.

Ziektes
De gemeente Enschede voert een hard ontmoedigingsbeleid tegen de allerzwaksten binnen de gemeente. Beunders probeert het eigenhandig voor hen op te nemen door te strijden tegen de gemeente, maar het is nog maar de vraag of hij dat lang kan volhouden. Zelf lijdt hij namelijk aan een groot aantal ziektes.

Opstandelingen is elke donderdag om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Opstandelingen terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 25 juni in Opstandelingen: gemeente Enschede is harteloos of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier