Hartverscheurend filmdrama Fences donderdag te zien op Spike

Hartverscheurend filmdrama Fences donderdag te zien op Spike
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Het anti-racismedebat is de afgelopen maand flink opgelaaid en wereldwijd zijn er protesten tegen racisme. Een uitstekend moment om het prachtige, maar schrijnende filmdrama Fences te kijken. Deze film van Denzel Washington laat op pijnlijke wijze zien met welke problemen zwarte Amerikanen te maken krijgen. De film is donderdag te zien op Spike en je kunt Fences streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Denzel Washington speelt Troy Maxson, een Afro-Amerikaanse vader die werkt bij een schoonmaakbedrijf in Pittsburgh. Eens droomde hij van een professionele honkbalcarrière, maar toen de Major Leagues eindelijk zwarte spelers toelieten was hij Troy al te oud voor de sport. Hij probeert een goede echtgenoot en vader te zijn, maar de verloren droom vreet nog steeds aan hem, wat ervoor zorgt dat hij een besluit neemt dat zijn familie verscheurt. De band met zijn vrouw en komt hierdoor juist ernstig onder druk te staan.

Acteervuurwerk
Weinig acteurs zijn een voorbeeld voor zovelen als Denzel Washington. Na het pionierswerk van Sidney Poitier profileerde Washington zich in de jaren tachtig en negentig als dé Afro-Amerikaanse acteur van Hollywood, met tal van succesvolle films en indrukwekkende vertolkingen, in producties als Glory, Malcolm X en Training Day. Wanneer Washington besluit de degens te kruisen met Viola Davis, weet je van tevoren dat het acteervuurwerk op zal leveren - en dat gebeurt dan ook. Beide acteurs weten op fantastische wijze de pijn en emoties van hun personages op het scherm te projecteren.

Oscars
Fences werd gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van August Wilson en die roots zijn nog duidelijk zichtbaar; de film is soms ietwat statisch en voor het grootste deel gefilmd op één locatie, maar dat maakt het verhaal niet minder indrukwekkend. De critici waren in ieder geval laaiend enthousiast en Fences werd begin 2017 genomineerd voor vier Oscars: Beste Film, Beste Acteur (Washington), Beste Vrouwelijke Bijrol (Davis) en Beste Aangepaste Scenario. Uiteindelijk mocht alleen Davis een welverdiend beeldje mee naar huis nemen.

Fences (2016) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op donderdag 2 juli om 22.30 uur te zien op Spike. Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Hartverscheurend filmdrama Fences donderdag te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV