Vanavond op tv: docu over Holland Pop Festival, derde aflevering We Want More en meer

Vanavond op tv: docu over Holland Pop Festival, derde aflevering We Want More en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 26 juni

Kijktip :

Het is deze week precies vijftig jaar geleden dat het Nederlandse Woodstock plaatsvond. In de docu 50 jaar liefde, vrijheid en muziek wordt teruggeblikt op het Holland Pop Festival. Verder onder meer de derde aflevering van We Want More. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 26 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: 50 jaar liefde, vrijheid en muziek

NPO 2
NPO 2
19:40 uur

Henkjan Smits blikt in de documentaire 50 jaar liefde, vrijheid en muziek terug op het Holland Pop Festival, dat deze week precies 50 jaar geleden als Nederlands antwoord op het legendarische Woodstock-festival werd georganiseerd. Het was het eerste meerdaagse openluchtfestival op het Europese vasteland en ook het begin van de Nederlandse gedoogcultuur, als het om softdrugs gaat. In de docu gaat Smits met artiesten, bezoekers, organisatoren en andere betrokkenen terug in de tijd.


Slot: Reizen Waes Japan

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

In de derde en laatste aflevering van Reizen Waes Japan bezoekt Tom Waes het rampgebied rond de verwoeste kerncentrale in Fukushima. Hij eindigt zijn reis in het verlaten en besneeuwde natuurgebied op het eiland Hokkaido. Tom zoekt uit hoe veilig het nu is in Fukushima en hoe het verder moet met deze getroffen streek. Net buiten het gebied doet Tom mee aan een noedel-eetwedstrijd. Tom heeft meer dan vierduizend kilometer door Japan gereisd en eindigt zijn reis in het hoge noorden.


We Want More: aflevering 3

SBS 6
SBS 6
20:30 uur

Vanavond is de derde auditie-aflevering van de zangwedstrijd We Want More. Ook deze week komen allerlei muziekstijlen voorbij in dit verrassende en afwisselende programma. Met minstens vier van de vijf 'I Want More's' van de jury volgt een plek in de halve finale. Van jong tot oud en van koor tot solist. Iedereen is welkom, welke muziekstijl je ook zingt. Presentatoren Wendy van Dijk en Johnny de Mol ontvangen de deelnemers voor- en achteraf en bekijken de audities met vrienden en familie van de kandidaten.


Terug: 90 Day Fiancé: The Other Way

TLC
TLC
20:30 uur

In het nieuwe seizoen van 90 Day Fiancé: The Other Way volgt TLC vier Amerikanen die op het punt staan hun comfortabele leven te verruilen voor een onzeker avontuur in het buitenland. Want hoe is het om je land te verlaten voor de liefde, vooral als je diegene amper kent? De afleveringen zijn elke vrijdag om 20:30 uur op TLC. In dit nieuwe seizoen ook de ontwikkelingen van de eerdere stellen Jenny en Sumit en Deavan en Jihoon uit seizoen 1.


Historisch drama: Braveheart

Veronica
Veronica
20:30 uur

Op Veronica is vanavond de fantastische, Oscarwinnende film Braveheart te zien. William Wallace is een Schotse rebel die een verzet leidt tegen de wrede Engelse heerser Edward the Longshanks. Als klein jongetje zag William zijn vader en broer vermoord worden in een poging om Schotland te bevrijden. Als William weer een dierbare verliest, begint hij aan z'n strijd om Schotland voor eens en altijd te bevrijden.


Docu: Louis Theroux: Medicated Kids

NPO 3
NPO 3
21:15 uur

Louis Theroux onderzoekt in deze documentaire waarom zo veel Amerikaanse kinderen zo veel medicijnen krijgen. Is er iets mis met ze, of vooral met hun omgeving? Theroux probeert erachter te komen waarom gedragsproblemen van Amerikaanse kinderen in toenemende mate worden toegeschreven aan psychiatrische afwijkingen als ADD, ADHD en OCD en waarom zoveel kinderen het etiket manisch depressief wordt opgeplakt. Steeds meer kinderen krijgen om deze reden vaak op jonge leeftijd medicijnen voorgeschreven.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: docu over Holland Pop Festival, derde aflevering We Want More en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV