Zondag 28 juni in Na de klap: de bosbranden in Paradise, VS

Zondag 28 juni in Na de klap: de bosbranden in Paradise, VS
Goudmijnstadje in de as gelegd

Kijktip :

Met de opwarming van de aarde en de steeds hetere zomers neemt wereldwijd ook de kans op enorme, allesverwoestende bosbranden toe. In 2018 werd het vroegere Amerikaanse goudmijnstadje Paradise getroffen door zo'n enorme ramp. In Na de klap gaat Tom Kleijn er op bezoek om te zien hoe het nu met het plaatsje gaat.

Rampspoed
Sinds de branden in 2018 ziet Paradise, Californië er allesbehalve paradijselijk uit. In slechts vier uur tijd legde de hevige brand het stadje bijna volledig in de as. De problemen zijn nog lang niet voorbij, want als Kleijn er arriveert voor zijn reportage, woedt er alweer een bosbrand. Kleijn wil weten hoe de lokale gemeenschap omgaat met deze terugkerende rampspoed en een nuchtere brandweerman laat zien hoe desastreus het vuur was.

Beethoven
Deze brandweerman kon zelfs zijn eigen huis niet redden. Ook een andere inwoner vertelt zijn verhaal: hij wist zijn huis wél te redden en het vuur te blussen, terwijl hij op zijn iPod naar muziek van Beethoven luisterde. Hij was één van de gelukkigen, want veel andere inwoners van Paradise staan nu in lange rijen voor het gemeentehuis om een bouwvergunning te bemachtigen. Zij verloren huis en haard door de bosbranden.

Na de klap is elke zondag om 20.45 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Na de klap terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV