Prachtige documentaire Ze noemen me baboe maandag te zien op NPO 2

Prachtige documentaire Ze noemen me baboe maandag te zien op NPO 2
Levensverhaal van Javaans kindermeisje

Kijktip :

Op maandag 29 juni is de prachtige documentaire Ze noemen me baboe te zien op NPO 2. Hierin wordt het verhaal verteld van het Javaanse kindermeisje Alima. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vindt zij een weg vanuit het gekoloniseerde Indonesië naar haar eigen vrijheid en onafhankelijke leven.

Gevlucht
Alima vlucht in de jaren veertig voor een gedwongen huwelijk uit haar beklemmende omgeving en strijkt neer als baboe (kindermeisje) bij een Nederlands gezin. Bij deze familie krijgt ze onder meer de zorg voor hun baby Jantje, van wie ze onvoorwaardelijk houdt, en ze gaat met de familie mee voor een kort verblijf in Nederland. Na haar terugkeer maakte ze de Tweede Wereldoorlog en de Japanse bezetting mee, waarbij haar Nederlandse gezin in een kamp terechtkomt. Alima verliest haar familie, werk en huis.

Zwanger
Al snel wordt ze verliefd op de onafhankelijkheidsstrijder Riboet, en ze raakt zwanger. Na de capitulatie komt Riboet echter om het leven bij een politionele actie en Alima's familie wil dat ze eerzaam trouwt - met haar zwager. Ze besluit echter om als alleenstaande moeder met haar dochter haar eigen weg te volgen in Indonesië. De film is een verslag van de ingrijpende gebeurtenissen en veranderende verhoudingen in Indonesië, maar is ook een verhaal van de persoonlijke ontwikkeling van een jonge vrouw.

De documentaire Ze noemen me baboe is op maandag 29 juni om 20.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu Ze noemen me baboe terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige documentaire Ze noemen me baboe maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier