Vanavond op tv: X-Men-film, Erik van Muiswinkel met De Olieworstelaar en meer

Vanavond op tv: X-Men-film, Erik van Muiswinkel met De Olieworstelaar en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 27 juni

Kijktip :

Vanavond kun je weer uit van alles kiezen, als je een heerlijke televisieavond voor jezelf hebt gepland. Ga je voor Engels voetbal, of een cabaretshow? Kijk je liever naar een documentaire of een spannende film of serie? Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 27 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Norwich City - Manchester United (FA Cup)

BBC One
18:10 uur

Vanavond is er weer Engels voetbal te zien. Norwich City speelt tegen Manchester United, de aftrap is om 17.30 uur. Gary Lineker presenteert het programma rond deze FA Cup-wedstrijd. Norwich heeft het dit seizoen zwaar in de Premier League, maar leverde een van hun beste prestaties door Tottenham Hotspur te verslaan met penalty's in de vorige ronde. Maar ze krijgen nu een nieuwe zware taak tegen de ‘red devils’. Alan Shearer en Ian Wright verzorgen de analyses.


Sciencefictionfilm: X-Men

Veronica
20:00 uur

De sciencefictionfilm X-Men vertelt het verhaal van mutanten, mensen met een afwijkende genetische opmaak, die hen zeer bijzondere krachten geeft. Sommige mensen zien het als een geschenk uit de hemel, anderen als een vloek. Professor Charles Xavier en zijn team behoren tot die eerste groep en proberen op Xavier's school jonge mutanten te laten opgroeien met hun speciale krachten. Maar niet iedere mutant gebruikt zijn krachten voor goede doeleinden. Zo wil de mensenhatende Eric Lensherr, alias Magneto, zijn krachten gebruiken om de mensheid uit te roeien. Het is aan Xavier en zijn team om Magneto te stoppen.


Finale: Dance Dance Dance

SBS 6
20:00 uur

Vanavond is de finale van het eerste seizoen van Dance Dance Dance nog eens te zien. In de laatste aflevering nemen de zussen Lisa, Shelley en Amy van OG3NE het op tegen het duo met zanger Vinchenzo en online content creator Nochtli Peralta Alvarez. Het prijzengeld gaat naar een door henzelf gekozen goed doel. Wendy van Dijk en Jandino Asporaat presenteren het programma. In de halve finale vielen Danny de Munk en zijn dochter Bo af. Juryleden Timor Steffens, Igone de Jongh en Jan Kooijman waren eerder medeverantwoordelijk voor de uitschakeling van actrice Susan Visser & acteur Thomas Cammaert en zangeres Sharon Doorson & acteur Géza Weisz.


Terug: sMothered

TLC
20:30 uur

In een nieuw seizoen van sMothered volgt TLC opnieuw de levens van enkele opmerkelijke moeder-dochter-relaties bij wie de onderlinge band zo intens is dat ze nagenoeg onafscheidelijk zijn. De afleveringen zijn elke zaterdag om 20:30 uur te zien op TLC. Zo lijken de 59-jarige moeder Dawn en haar 28-jarige dochter Cher zo erg op elkaar, dat mensen weleens denken dat het tweelingen zijn. Dawn doet er dan ook alles aan om er jong uit te blijven zien (inclusief botox-behandelingen) en ze dragen allebei vaak dezelfde kleding. In dit nieuwe seizoen staat dochter Cher op het punt te bevallen van haar eerste kind. In dit programma ook onder anderen Sunhe, die de telefoon van haar dochter heeft getrackt en haar opzoekt tijdens een date, en de opvallende band tussen Nari en Brittani die alles samendoen, inclusief douchen.


Start: Cardinal seizoen 1

Canvas
20:35 uur

Vanaf vanavond is het eerste seizoen van de Canadese politieserie Cardinal drie zaterdagen rond 20:35 uur met dubbele afleveringen te zien op de Vlaamse tv-zender Canvas. De thriller gaat over agenten John Cardinal en Lise Delorme. Cardinal lijkt te aanvaarden dat zijn vrouw Catherine zelfmoord heeft gepleegd, maar wanneer hij kaartjes begint te ontvangen waarin hij de schuld krijgt van haar dood, begint hij toch te twijfelen. Terug in dienst worden Cardinal en Delorme opgeroepen voor een bloederige moord met twee slachtoffers, maar er is nergens een lichaam te bespeuren. Ze weten nog niet dat er een ooggetuige was die aan de moordenaar is kunnen ontsnappen, maar zo haar eigen redenen heeft om geen contact te zoeken met de politie.


Cabaret: Erik van Muiswinkel - De Olieworstelaar

NPO 1
21:25 uur

Vanavond wordt de cabaretshow De Olieworstelaar van Erik van Muiswinkel uit 2017 uitgezonden. Van Muiswinkel is klaar voor de volgende ronde. Na de soepele winstpartijen versus Barack Obama en kapitein Schettino in zijn vorige voorstellingen neemt hij het nu op tegen een veel geduchter tegenstander: zichzelf. In een reeks schermutselingen (over UNESCO, topsport, openbaar sterven, vluchtelingen, China en Theo van Gogh) laat hij zichzelf in honderd hilarische minuten alle hoeken van de ring zien. Een grappig, grimmig en uitputtend man tegen man-gevecht waarin de cabaretier zichzelf tegenkomt, het opgeeft, toch doorzet en het publiek laat winnen. Stevige grappen, rake typeringen, relativeringen en mopperige terzijdes.


Docu: Leonie, actrice en spionne

NPO 2
23:05 uur

De documentaire Leonie, actrice en spionne gaat over onwaarschijnlijke avonturen, die achteraf toch vaak echt gebeurd zijn gebleken. In de jaren dertig en veertig gebruikt Gertrud Franziska Pütz, beter bekend Leonie Brandt, haar acteertalent om een briljante dubbelspionne te worden. Zoals dat een spionne betaamt is er nauwelijks beeld of fotomateriaal van haar te vinden. Toch weet regisseur Annette Apon met een afwisseling van filmfragmenten en fictieve scènes het leven van deze intrigerende vrouw te verbeelden.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV