Vanavond op tv: FA Cup, X-Men 2 en Papadag Seizoen 2

Vanavond op tv: FA Cup, X-Men 2 en Papadag Seizoen 2
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 28 juni

Kijktip :

Vanavond staat de wedstrijd tussen Newcastle United en Manchester City in de FA Cup op het programma. Daarnaast is de superheldenfilm X-Men 2 te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 28 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Newcastle United - Manchester City (FA Cup)

BBC One
19:10 uur

Newcastle United en Manchester City spelen tegen elkaar in de zesde speelronde van de FA Cup. Het is de eerste keer in 14 jaar dat Newcastle United zo ver is gekomen in dit toernooi. Daanraast is het Manchester City nog niet gelukt om in de Premier League te winnen van Newcastle.


Terug: Leven in de Rimboe met Gordon Buchanan

NPO 2
19:45 uur

In het natuurprogramma Leven in de Rimboe volgt natuurfilmer Gordon Buchanan 's werelds grootste roofdieren en de onderzoekers die hen bestuderen. Hij gaat in de eerste aflevering naar een stam op een afgelegen eiland in de Grote Oceaan om uit te zoeken of het mogelijk is om in de buurt van haaien te leven. De meeste mensen zijn doodsbang voor haaien, maar de mannen op het eiland Owariki, een van de Salomonseilanden, duiken om vis te vangen en komen vrijwel dagelijks gevaarlijke haaien tegen. Kunnen de eilandbewoners Gordon in dit tropische paradijs leren om de oceaan te delen met haaien?


Superheldenfilm: X-Men 2

Veronica
20:00 uur

De goede mutanten onder leiding van Professor Xavier worden versterkt door een aantal nieuwe superhelden. Er is nog steeds een anti-mutanten razzia gaande, dit keer onder leiding van William Stryker. Hierdoor besluiten alle mutanten om voor een keer hun krachten te bundelen. Met het lot van de wereld in hun handen, staan de X-Men aan de vooravond van een van de gevaarlijkste missies ooit.


Nieuw: Papadag seizoen 2

NPO 3
20:20 uur

In het tweede seizoen van de Nederlandse dramaserie Papadag worden opnieuw de levens van zes totaal verschillende vaders getoond. In het nieuwe seizoen gaat de jonge vader Bouzian, alias DJ Bouz, op zoek naar zijn eigen tot nu toe onbekende vader. De werkloze tweede-kans-vader Louis heeft zich al zo'n beetje neergelegd bij zijn rol als huisman en krijgt het druk met zijn oude moeder en zoon uit een eerder huwelijk. Voor elektricien Ronnie is het moeilijk nu hij niet aan nieuw werk komt en hij worstelt mijn zijn rol als vader en man. De politiek correcte ambtenaar Martijn probeert zijn scheiding te verwerken en gaat een nieuwe heftige relatie aan met een vrouw van zijn theatersportgroepje. Het gaykoppel en wensvaders Thijs en Sadiq staan op het punt vader te worden. Als de baby er is, ontstaat een ingewikkelde situatie met de lesbische moeders van het kind.

Vanaf deze zondag 28 juni kun je het hele seizoen van Papadag kijken op NPO Plus.


Na de klap: bosbranden Paradise

NPO 2
20:45 uur

Het ziet er allesbehalve paradijselijk uit in Paradise. Een hevige bosbrand in 2018 legt in vier uur tijd bijna de hele stad in as. Als Tom Kleijn aankomt, woedt even verderop alweer een bosbrand. Hoe gaat de gemeenschap om met deze terugkerende rampspoed? Een nuchtere brandweerman, die zelfs zijn eigen huis niet heeft kunnen redden, laat zien hoe desastreus het vuur was. Met indrukwekkend archiefmateriaal, gefilmd door brandweer, politie en inwoners zelf, is te zien hoe de bewoners in lange files vast staan om Paradise te ontvluchten. Een inwoner vertelt Kleijn hoe hij zijn huis redde en het vuur wist te blussen, terwijl hij op zijn iPod naar Beethoven luisterde. Andere inwoners van Paradise hadden minder geluk: zij staan nu in lange rijen voor het gemeentehuis voor een bouwvergunning.


Nieuw: Flesh and Blood

BBC First
21:00 uur

Vanaf vanavond is de vierdelige Britse miniserie Flesh and Blood vier zondagen om 21:00 uur te zien op de Nederlandse zender BBC First. Bekijk hier op welk kanaal BBC First te zien is. In de dramaserie Flesh and Blood wordt het leven van Jake en zijn zussen Helen en Natalie behoorlijk verstoord als hun moeder Vivian, die onlangs weduwe is geworden, vertelt dat ze nieuwe liefde heeft gevonden bij de gepensioneerde huisarts Mark. Vlak voor de 70e verjaardag van Vivian wordt de achterdocht van haar kinderen alleen maar groter als blijkt dat Vivians prioriteiten niet meer bij hen liggen, maar bij Mark, waardoor hun ouderlijk huis, hun erfenis en hun goede jeugdherinneringen opeens in gevaar komen.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV