Recensie: Unhinged is thriller met totale metamorfose van Russell Crowe

Recensie: Unhinged is thriller met totale metamorfose van Russell Crowe
Psychopathische stalker zorgt voor chaos en paniek op snelweg

Film :

Vanaf 9 juli gaat de film Unhinged draaien in de Nederlandse bioscopen. De eerste 'grote' bioscooprelease sinds de coronacrisis is deze thriller met Oscarwinnaar Russell Crowe in de hoofdrol. Zet je schap voor een hell of a ride met een actiethriller die op je zenuwen gaat werken. Lees hier de recensie van Unhinged.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Een psychopathische stalker
We volgen de alleenstaande moeder Rachel, die wordt opgehouden in het drukke verkeer van Los Angeles. Als er een langzame chauffeur voor haar rijdt, laat ze toeterend haar onvrede blijken. Niks ongewoons in de City of Angels, waar gefrustreerde automobilisten zich maar al te vaak afreageren op andere bestuurders - zeker wanneer het verkeer muurvast zit. Rachel kan alleen niet vermoeden dat de man waar ze zich net aan ergerde een levensgevaarlijke psychopaat is die haar niet meer met rust laat.

Russell Crowe in de film 'Unhinged'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Als je de trailer van Unhinged bekijkt doet de film denken aan de spannende thriller Falling Down uit 1993, met Michael Douglas die flink doordraait in de file op een bloedhete dag. Dit keer echter geen hitte, maar stromende regen, in dezelfde setting. Ook heeft de film elementen van de sterke Nederlandse thriller Bumperkleef en dat is een groot compliment voor ons Nederlandse product. Gladiator-acteur Russell Crowe heeft voor Unhinged een totale metamorfose ondergaan, van een afgetraind lijf naar een dik postuur. De film maakt soms indruk, maar het verhaal is makkelijk en vermakelijk, niets meer of minder. Op het moment dat een grote truck over een politieauto dendert zit je echter weer rechtop in je stoel. Drie sterren.

Cast
Naast Russell Crowe (Gladiator) en Caren Pistorius (Gloria Bell) is ook Gabriel Bateman (Child's Play) in de film te zien. Deze productie is geregisseerd door Derrick Borte (The Joneses).

Unhinged is vanaf 9 juli 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Thriller, Actie. Tijdsduur: 91 minuten. IMDb-score: n.n.b.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV