Vanavond op tv: docu Ze noemen me baboe, start detectiveserie The Bay en meer

Vanavond op tv: docu Ze noemen me baboe, start detectiveserie The Bay en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 29 juni

Kijktip :

Vanavond zendt NPO 2 de prachtige documentaire Ze noemen me baboe uit, over een kindermeisje uit Indonesië dat voor Nederlandse mensen werkte. Verder onder meer de start van de detectiveserie The Bay. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 29 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Ze noemen me baboe

NPO 2
20:05 uur

De documentaire Ze noemen me baboe vertelt het levensverhaal van het Javaanse kindermeisje Alima, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog haar weg vindt uit het door koloniën gedomineerde Indonesië naar haar eigen onafhankelijke leven. Op de vlucht voor een gedwongen huwelijk vindt de jonge Alima in de jaren veertig werk als baboe (kindermeisje) bij een Nederlands gezin.


Start: Lethal Weapon seizoen 3

SBS 9
20:30 uur

Vanaf vanavond zendt SBS9 het derde seizoen van de Amerikaanse dramaserie Lethal Weapon uit. Elke maandag zijn er vanaf 20:30 uur twee afleveringen achter elkaar te zien. De jonge hoofdrolspeler Martin Riggs is om het leven gekomen. Dit seizoen heeft de oudere detective Roger Murtaugh een nieuwe partner, Wesley Cole, gespeeld door Sean William Scott (bekend als Stifler uit American Pie).


Rampenfilm: Deepwater Horizon

Veronica
20:30 uur

In plaats van Veronica Inside zendt Veronica vanavond de rampenfilm Deepwater Horizon uit. De film vertelt het waargebeurde verhaal van het BP-boorplatform Deepwater Horizon dat in 2010 het gezicht werd van een ecologische ramp in de Golf van Mexico. Het beruchte Britse booreiland vloog in brand en explodeerde op 20 april 2010 tijdens boringen. Er kwamen elf bemanningsleden om het leven en veroorzaakte de grootste olieramp in de geschiedenis van de Verenigde Staten.


Nieuw: Agatha Raisin seizoen 3

BBC First
21:00 uur

Vanaf vanavond is het derde en nieuwste seizoen van de Britse detectiveserie Agatha Raisin elke maandag om 21:00 uur te zien op de Nederlandse zender BBC First. Agatha begint haar eigen detectivebureau, maar het loopt niet echt storm in haar nieuwe kantoor. Ze wordt dit seizoen gevraagd om onderzoek te doen naar paranormale activiteiten op het landhuis Ivy Hall, waar de geest zou rondwaren van een ridder uit 1651.


Het mooiste meisje van de klas: van succes naar terminaal

NPO 1
21:25 uur

In deze aflevering van Het mooiste meisje van de klas wordt het bijzondere verhaal van Juliette verteld. Ze valt op school op door haar uitstraling én hippe modecreaties. Een succesvol leven wordt later dramatisch verstoord door een terminale ziekte. Juliette is in de jaren 70 de eyecatcher op haar school in Groningen. School heeft niet haar prioriteit. Gezelligheid is belangrijker en dat vinden haar vriendinnen ook, dus wordt er besloten om samen te blijven zitten. Toch wordt ze later succesvol.


Nieuw: The Bay

NPO 2
22:20 uur

Tijdens de detectivezomer van de NPO is vanaf vanavond zes dagen achter elkaar de Britse detective The Bay te zien. The Bay speelt zich af in de Engelse kustplaats Morecambe Bay. Daar werkt brigadier Lisa Armstrong als verbindingsofficier. Daarmee is zij de link tussen families en het politie-onderzoek. Wanneer tweelingbroer en -zus Holly en Dylan Meredith spoorloos verdwijnen, moet Lisa, samen met een onervaren collega, de zaak onderzoeken.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: docu Ze noemen me baboe, start detectiveserie The Bay en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier